İstanbul’da İYİ Parti’li 39 başkan, Ümit Özdağ'ın disipline sevki ve ihracı için dilekçe verdi

İYİ Parti’nin İstanbul ilçe başkanları, Özdağ’ın Kavuncu hakkındaki iddialarını kınadı ve Genel Merkez’e dilekçe gönderdi

Fotoğraf: İYİ Parti İstanbul Basın Birimi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik FETÖ mensubu suçlamasına tartışmaya neden oldu.

Özdağ, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

FETÖ mensubu olduğu iddiasını, Kazakistan’da bulunduğu yıllarda, FETÖ'den kapatılan Kazak Türk İş Adamları Derneği'nin yöneticisi olmasına dayandıran Özdağ’a Kavuncu'dan yanıt geldi.

Kavuncu, iddiaları reddetti ve Özdağ’ın kendisine iftira attığını bildirdi.

İl Başkanlığı’nda toplanan İYİ Parti İstanbul teşkilatı ise Özdağ hakkında Genel Merkeze dilekçe yolladı.

39 ilçe başkanının imzasını taşıyan dilekçede, “Tarafsız Bölge Programına konuk olan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın gerçek dışı beyan ve iftiralarını şiddetle kınıyoruz” denildi.

Ekran Resmi 2020-10-20 00.28.06.png
İlçe başkanlarının tamamı dilekçeye imza attı. Fotoğraf: Independent Türkçe


 “Kuruluşundan bugüne kadar üyelerimizle birlikte büyük bir emek ve özveri ile bugünlere getirdiğimiz partimizin, İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu üzerinden asılsız söylem ve iftira kampanyası ile yıpratılmasına artık daha fazla müsaade etmemizin imkanı kalmamıştır” ifadelerinin yer bulduğu dilekçe şöyle devam etti:

Bu bağlamda bizlerin İl Başkanımız Sayın Satuk Buğra Kavuncu’ya olan inancı güveni ve desteği tamdır.  Her şartta yanında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız. Aziz milletimizin umudu ve iktidarın tek gerçek alternatifi olan İYİ Parti’nin, organize bir şekilde yıpratılması ve İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu’nun itibar suikastine uğramasının engellenmesi için, adı geçen şahıs hakkında parti tüzüğümüz gereği disiplin hükümlerinin ivedilikle işletilerek partiden ihraç edilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU