iPhone 13'le ilgili ilk sızıntı: Kullanıcıların yıllardır beklediği özellik geliyor

Kaynağın iddiasına göre yeni telefon serisinde Touch ID parmak izi okuyucusu yer alacak

Apple'ın iPhone 13 prototipleri üzerinde çalışmaya çoktan başladığı tahmin ediliyor (Apple)

5G destekli iPhone 12 ailesi daha geçen hafta tanıtıldı. Ancak gelecek modellere dair heyecan verici bir söylenti, 12 serisini tahtından edebilir.

Daha önce de isabetli tahminlerde bulunduğu söylenen bir kaynak, şirketin iPhone kullanıcılarının çok seveceği bir özelliği geri getireceğine işaret etti

Kaynağın sosyal medyada yaptığı palaşıma göre Apple, yeni telefon serisinde Touch ID parmak izi okuyucusunu kullanacak.

Bazı iPhone kullanıcıları, geçmişteki modellerde kullanılan Touch ID parmak izi sensörünü geri istiyor. Bu kullanıcılar Face ID isimli yüz tanıma teknolojisine rağmen eski sistemde ısrar ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun yanı sıra pandemiyle birlikte gündelik hayata giren yüz maskeleri de üç boyutlu yüz tanıma teknolojisini boşa çıkarıyor. O yüzden kullanıcılar, telefonlarının kilidini açmak için normal şifreler kullanmak zorunda kalıyor.

Apple’ın kullanıcıların talebine iPhone 13’le cevap vereceği söylentilerini başlatan kaynak, Twitter hesabından “MESA uts for iPhone” mesajını paylaştı.

MESA’nın Touch ID için kullanılan dahili kod adı olduğu biliniyor. Paylaşımdaki “uts” ibaresi ise “ekranın altında” anlamına gelen “under the screen”in kısaltması.

Bu nedenle paylaşım, parmak izi okuma teknolojisinin yeni iPhone ekranlarının hemen altında yer alabileceği anlamına geliyor.


Independent Türkçe, BGR

DAHA FAZLA HABER OKU