Taksim, Bakırköy ve Salacak meydanlarının yeni tasarımlarına karar verecek halk oylaması başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin üç önemli meydanı için 233 proje arasından seçilen üçer projeyi, internet sitesi üzerinden halk oylamasına açtı. Oylama, 12 Kasım’a kadar sürecek

Taksim Meydanı için önerilen üç projeden biri/ Fotoğraf: İBB

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamada, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) ile birlikte yürütülen, Taksim ve Bakırköy meydanları ile Salacak kıyı bandını yeniden tasarlayacak projelerin halk oylamasının bugün başladığı duyuruldu. 

“Ödül kazanan projelerin hayata geçirileceği süreçte artık İstanbullular söz sahibi olacak” denilen yazılı açıklamaya göre İstanbullular, 19 Ekim-12 Kasım 2020 tarihleri arasında T.C. kimlik numaraları ile istanbulsenin.org üzerinden oy kullanabilecek. 
 


Taksim, Bakırköy ve Salacak meydanları için tasarım yarışmaları, çeşitli kurumlarla yapılan toplantılar, anketler, röportajlar ve söyleşileri kapsayan uzun bir süreçte tamamlanmıştı. 

Üç yarışma için toplam 233 proje teslim alındı ve jüri tarafından her bir yarışma için kalan son üç proje halkın oylamasına sunuldu.

Yarışmalarda dereceye giren projeler, istanbulsenin.org sitesinin yanı sıra üç meydanda da kurulan “Karar Senin” merkezlerinde de tanıtılacak. İstanbullular, meydanlardaki Beyaz Masa çalışanlarına danışarak oy verme süreci hakkında bilgiler alabilecek. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU