Aydınlık yazarı: Erken seçim tartışmalarının amacı başka

“Birileri Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmasını istiyor. Bu planın en önemli ayağı ekonomik kriz”

Fotoğraf: AA

Aydınlık gazetesinin Ankara temsilcisi İsmet Özçelik, siyasetin gündemi olan erken seçime yönelik tartışmalarının amacının “siyasi kriz ve iç kargaşa amaçlı olduğunu” iddia etti.

Özçelik, bugünkü köşe yazısında muhalefetin bir süre öncesine kadar erken seçimi gündeme getirmediğini ancak “gökten bir mesaj geldiğini” ve bu olasılığın tekrar gündeme geldiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ankara siyasi çevrelerinde; yabancı diplomatların sohbetlerinde; kapalı kapılar arkası görüşmelerde; yapılan konuşmalara bakılırsa; erken seçim tartışmalarının amacı başka… Anlatılanlar özetle şöyle” diyen Özçelik, şu iddialarını dile getirdi:

İktidar oy kaybediyor. Bu gerçek. Ama ana muhalefet de oy kaybediyor. Kaçan oylar bir partide toplanmıyor. ‘Kararsızlar’, ‘Protestocular’, ‘Yanıt yok’ diyenlerin oranı yüzde 22-23. Bu koşullarda erken seçim;Bütün partiler için risk. Ama erken seçim üzerinden; İç tansiyonun yükseltilmesi; İktidarın daha da yıpratılması hedefleniyor. Sivil toplum kuruluşları da; Bu plana göre şekillendiriliyor. Birileri; Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmasını istiyor. Bu planın en önemli ayağı ekonomik kriz. Amerikalılara göre Türkiye’nin ‘Aşil topuğu.’ İkinci ayak da ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi.’ Ne olduğu açıklanmasa da; Öne sürülen model; Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem. Üçüncü ayak korona ile mücadele. Yapılan hatalar fırsat olarak görülüyor. TTB’nin başına getirilen isim; Kör göze parmak gibi… Özel bir operasyon. Başkaları da var. Bu zayıf halkalar üzerine hesap yapılıyor.

Özçelik, şöyle devam etti:

Türkiye’nin istikrarsızlaşması kime yarar? Bu sorunun yanıtı; Türkiye üzerine hesap yapanları; Açığa çıkarıyor. Geçtiğimiz son dönemde izlenen taktik hep aynı. Rusya’da denediler olmadı. İran’a yaptırımlar da aynı amaca yönelik. Lübnan’da olanlar; Suriye’de terörle sonuç alınamayınca; Uygulamaya konan Sezar Yasası. Hepsi ekonomik kriz; Artı siyasi kriz; Artı iç kargaşa, … amaçlı. Muhalefete “gökten gelen” mesajın; Adresi belli..!

 

Aydınlık, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU