Çalınan lemuru bulan 5 yaşındaki çocuğa ömür boyu unutamayacağı ödül

Maki "hala endişeli, susuz ve aç"

Lemuru kaçıran kişi hırsızlık, hayvan hırsızlığı, yağma ve vandallık suçlamalarıyla karşı karşıya (San Francisco Hayvanat Bahçesi)

ABD'de kaçırılan yaşlı lemuru tespit eden 5 yaşındaki çocuk, San Francisco Hayvanat Bahçesi'ne ömür boyu ücretsiz girişle ödüllendirildi.

Çarşamba gecesi kaçırılan 21 yaşındaki lemur, bir sonraki gün hayvanat bahçesinden tam 8 kilometre uzakta bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Post'un haberine göre, James Trinh isimli çocuk, okuldan eve giderken lemuru fark etti. Okul müdürü Cynthia Huang, James'in Maki'yi gördüğü esnada "Burada lemur var! Burada lemur var!" diye bağırdığını ancak kendisinin ilk başta inanamadığını belirtti.

Onun rakun olmadığına emin misin?

Daha sonra Maki'nin, okulun bahçesindeki minyatür eve sığındığı ifade edilirken okul yönetimi hızlıca hayvanat bahçesiyle polisi aradı.

Hayvanat bahçesinin müdürü Tanya Peterson ise Maki'nin "hala endişeli, susuz ve aç" olduğunu ve veterinerlerin onu iyileştirmeye çalıştığını söyledi.

Yaşadıklarından dolayı primat ailesine mesafesini koruyor. Umarım yakında diğer lemurlara katılır.

Yetkililer, Maki'yi bulana 2 bin 100 dolar (yaklaşık 17 bin TL) ödül verileceğini söylemişti. Paterson, bu paranın, okulun bağlı olduğu kiliseye bağışlanacağını belirterek Maki'yi tespit eden çocuğa ve ailesine de ömür boyu ücretsiz üyelik vereceklerini söyledi.

Öte yandan, lemuru kaçıran şüpheli bulundu. Polis, perşembe günü başka suçlamalarla gözaltına alınan Cory Mcgilloway'in hayvanın kaçırılmasında da şüpheli olduğunu bildirdi.

 

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU