BTP'nin liderliğine 6 ay önce hayatını kaybeden Haydar Baş'ın 29 yaşındaki oğlu seçildi

Kongreye Cumhurbaşkanı Erdoğan da mesaj gönderdi. Tüm delegelerin oylarını alarak BTP Genel Başkanı seçilen Hüseyin Baş, Deniz Gezmiş'i örnek vererek, "Ben de kendimi 29 yaşında Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına adıyorum" dedi

Haydar Baş'ın oğlu Hüseyin Baş babasından sonra BTP'nin 2. Genel Başkanı seçildi / Fotoğraf: BTP

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'ın geçtiğimiz nisan ayında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından yapılan ilk kongrede partinin yeni lideri seçildi. 

Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mesaj gönderdi. 

BTP kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, Haydar Baş'a da rahmet diledi.

"Siyasi partilerimiz, Türk demokrasinin zenginliğini ve gücünü gösteren en önemli kurumlardır" diyen Erdoğan mesajında, "Hangi görüşten olursa olsun siyasi partilerimizin bu eşsiz mirasa sahip çıkması, ülkenin istiklal ve istikbalini ilgilendiren meselelerde dayanışma içinde hareket etmesi çok önemlidir. Türkiye'nin farklı cephelerde yürüttüğü beka mücadelesinde Bağımsız Türkiye Partisi'nin gereken katkıyı vereceğine inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Oğul Baş tüm oyları oldu

Kongredeki tek aday Haydar Baş'ın 29 yaşındaki oğlu Hüseyin Baş'tı. 

Oylama öncesi delegelere hitap eden Baş, "Gururla söylüyorum, ben Haydar Baş'ın oğluyum. '24 yaşında kendini Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum' diyen Deniz Gezmiş'in izinden ben de kendimi 29 yaşında Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına adıyorum. Bu koltuğun hayrını görmeye değil hakkını vermeye geldim" dedi.

Baş, oylamada kayıtlı tüm delegelerin oyunu alarak genel başkanlığa seçildi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU