Fatih Portakal istifasıyla ilgili iddiaları yanıtladı: İki sene önce ayrılmaya karar vermiştim

Fox TV'den istifa etmesiyle gündeme gelen Fatih Portakal, hakkındaki iddialarla ilgili Youtube kanalından bir video yayınladı

Fatih Portakal / Fotoğraf: AA

Fox TV'den istifasıyla gündeme oturan gazeteci Fatih Portakal, FOX TV'den ayrılma süreci ve emekli olmasına ilişkin ortaya atılan iddialar hakkında YouTube kanalından açıklamalarda bulundu.

Fatih Portakal, "Herkes senaryo üretmekte serbest. Ama bazı cümleler var ki beni yaraladı. Hani derler ya içim üzüldü, içim acıdı" dedi. 

Kendisi hakkında "Korktu gitti" diye yorum yapanlara ilişkin konuşan Portakal, "Haber sunarken korkularım endişelerim yok muydu? Tabii vardı” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Portakal, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisinin tutuklanacağına ilişkin bir duyum aldığını ifade ederek, "15 Temmuz sonrasında beni de alıp götürecekler diye odamın kapısının arkasında spor çantamı hazırlamış, acaba polisler gelecek mi gelmeyecek mi diye beklemiştim. Günlerce o çanta orada durdu. Sonrasında gelen, giden olmadı. Ben kendimi bildiğim için olmayacağını da tahmin edebiliyordum” ifadelerini kullandı.

“Hukuki mücadelemizi vereceğiz”

"Fox yönetimi toplanmış ve toplantıda 'Artık Fatih'e dur demeliyiz, çok muhalif gözüküyor Ve muhalif olması da bizi tedirgin ediyor, imajımızı bozuyor. Onunla tatlı bir şekilde ayrılmalıyız' diye böyle yazılan çizilenler vardı " diyen Portakal sözlerine şöyle devam etti:
 

Benim haberim olmadı. Böyle bir toplantı varsa da tanıklık etmedim, kulağıma da gelmedi. Bana bir şey söylenmedi. Bunun cevabını verecek olan yönetimdir.

Onların da böyle bir şey yapmadıklarından adımın Fatih olduğu kadar eminim ve RTÜK geçen sene ceza kestiği o dönemlerde bile Cenk'in, Doğan'ın diğer arkadaşların yani üst kademenin bana söyledikleri benim kulağımda: Her zaman arkandayız. Sen yanlış bir şey söylemedin, hukuki mücadelemizi vereceğiz, sen aynen yoluna devam et.


“İki sene önce ayrılmaya karar vermiştim”

Tükenmişlik sendromu yaşadığına ilişkin iddialar hakkında konuşan Portakal, “Ben iki sene önce de ayrılmaya karar vermiştim. O zaman da aynı ekip vardı. Cenk, Doğan ve İnsan kaynaklarından arkadaşım üç kişi oturduk, bir de ben dört. Ve onlar beni bir şekilde ikna ettiler. Ben bırakacaktım yani tekrar (şimdiki yaşantısını kastederek) bu yaşantıya dönmek istiyordum. Daha sonra bir şekilde ikna edildim ve kaldım" şeklinde konuştu.

“Ülkede gündem her zaman sertti”

Sertleşen gündem nedeniyle istifa ettiği iddialarına ilişkin olarak Fatih Portakal şunları kaydetti:
 

Aslında Türkiye'de gündem her zaman sertti. 2010 yılında Çalar Saat'i sunduğumda orada da sert gündem vardı. O zaman da bu sert iktidar vardı. Ergenekon soruşturmaları vardı, haksız yere gözaltına alınan insanlar vardı. Onların bir şekilde hakkını savunmak isteyen insanlar vardı. İşten çıkartılanlar, atılanlar vardı. Yine özgür bir şekilde düşüncelerimi söyleyebiliyordum. Gündem her zaman sertti aslında. Bu sert gündem içinde FOX Haber olarak yapılmayan haberleri yaptık. Bunlara katılmıyorum.


“Haberde ben anamı ve babamı bile tanımam”

İktidarda AK Parti olduğu için eleştirileri yaptığını kaydeden Portakal, sözlerine şöyle devam etti:
 

Bu parti gider yanına bir başka parti gelir, yarın ona benzer eleştirilerimi yapacaktım. Haberde ben anamı ve babamı bile tanımam, onu da söyleyeyim. Bu benim için bir şeref meselesi. Haberin hakkı neyse onu vermeye çalışan bir insan oldum.

Karşımdaki gücenecekmiş, selam verdiğim adam bana vermeyecekmiş. Bana küsecekmiş, konuşmayacakmış. Hayır benim için hiç de o önemli değildir. Benim için haberimi ve benim namusum önemlidir. İşte ben bu yüzden belki de kimileri tarafından çokça hoş karşılanmayan bir kişiyim.

Haberin hakkı neyse, yorum hakkı, yorum özgürlüğüm neyse onu paylaşmaya çalıştım. O yüzden bir partiye de politika olarak kendimi yakın görmedim.


“Çiftçilikle uğraşmayacağım”

Portakal, "İktidar partisi bana 10 milyon dolar teklif etmiş ve ben de böyle ayrılmayı kabul etmişim. Bu benim duyduğum enteresan senaryolardan biriydi" dedi.

"Çiftçilik yapacağımı söyleyenler de var" diyen Portakal, "Yılmaz ağabey (Yılmaz Özdil) yazmıştı bunu. Çiftçilikle de uğraşmayacağım zaten. Toprağın hükmü deyince Yılmaz ağabey bunu organik tarım olarak anladı herhalde. Öyle bir şey olmadığı da aşikar" ifadelerini kullandı. 

Portakal, bir sonraki videoda neden habercilikten ayrıldığını anlatacağını kaydetti. 

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU