Robert Downey Jr, ilk Iron Man kostümünü giydiğinde "hiçbir şey göremiyormuş"

Oyuncu, "Avengers: Endgame"' sırasında her şeyin değiştiğini söyledi

Geçmişte uyuşturucu problemiyle boğuşan Downey Jr, eşi Susan'ın desteğiyle bu sorundan kurtuldu (Marvel)

Robert Downey Jr, 2008 tarihli hit Marvel filmi Iron Man'in yapımı sırasında metal süper kostümle çekim yapmanın tehlikelerini anlattı.

Oyuncu, Iron Man'de Tony Stark rolünü oynamış ve karakteri Marvel Sinematik Evreni'ndeki birkaç devam filmiyle spin-off'ta (orijinal yapımdaki bir konuya ya da karaktere odaklanan yan ürün -ed.n.)  canlandırmayı sürdürmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

David Letterman'ın Netflix talk show'u Sıradaki Konuğum'un gelecek bölümüne konuşan Downey Jr, Iron Man'in yapımı sürerken bütçe kısıtlamalarıyla karşılaştığını açıkladı.

Downey, Letterman'a "Başta her şey yerli yerindeydi" dedi.

Bilgisayar üretimli imgelemeye (CGI) mümkün olan en az parayı harcamak istiyorlardı. Dolayısıyla bu kaskın kafamda kalmaya devam ettiğini hatırlıyorum. Tamamen kostümün içinde olduğum bazı sahneler olurdu ve şöyle derlerdi: 'Pekala Robert, şimdi çatıya inmiş gibi yapacaksın. Yani motor dediğimizde öyle yap, biraz önce inmişsin gibi ve sonra ilerlemeye başla.'

Ben de bu kaskı takardım. Kask sımsıkı kapanırdı ve hiçbir şey göremezdim. Sonra bu LED ışıkları açılırdı ve Mançuryalı Aday'daki gibi olurdu... Tamamen kör olurdum.

Öte yandan, film büyük başarı yakaladı ve sonraki MSE filmleri (Disney'in Marvel'ı 2009'da satın almasından sonra) gelişmiş CGI teknolojisi ve daha yüksek bütçe lükslerinden yararlandı.

Downey Jr, son Avengers'ı yaptıkları sırada, konuşmaların şöyle gerçekleştiğini belirtti:

Hey Robert, sana zahmet takabilir misin? 'Kaskı mı!? Hayır! Evet, hayır.' Şuraya iki nokta koyun, daha sonra boyayabilirsiniz.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU