Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na Gazhane esprisi: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki “Gazhane Enerji Müzesi ve Kültür Kompleksi”nde incelemelerde bulundu

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte, İSKİ’nin Baltalimanı’ndaki arıtma tesisi inşaatında ve bitme noktasına gelen Kadıköy’deki “Gazhane Enerji Müzesi ve Kültür Kompleksi”nde incelemelerde bulundu.

İBB Genel Sekreteri Mahir Polat tarafından Gazhane binasının inşaat süreci ve sonrasındaki planlamayla ilgili bilgilendirilen Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na dönerek, "Sayın Başkan, buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" şeklinde espri yaptı.

Gazhane’nin çok güzel bir kültür merkezi olacağını belirten Kılıçdaroğlu, “İstanbullular keyif alacak, Kadıköylüler keyif alacaklar. Umarım İstanbul’un her tarafında buna benzer kültür merkezleri oluşur. Zaten Başkan da kararlı; ‘Yapacağım’ diyor” ifadelerini kullandı.

Kompleks içindeki tarihi bir binanın Padişah Abdülhamit döneminde yapıldığı bilgisini alan Kılıçdaroğlu, “Yani Abdülhamit’in mirasına sahip çıkıyoruz değil mi” karşılığını verdi.

Çalışmalarla ilgili Kılıçdaroğlu’na bilgi veren İmamoğlu, tesislerin beton bölümlerini sanatçılara çalışma alanı olarak tahsis edeceklerini aktardı. İmamoğlu, "Yolda Genel Başkanı’mızla konuştuk, bir karar aldık. Blok binaları sanat eserine dönüştürüleceğiz diye karar birliğine vardık" dedi.

“Sanatçılar bu işi halleder" diyen Kılıçdaroğlu, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İnceleme sırasında, yüksek maliyeti nedeniyle ve çevreye vereceği zararlar hesaplanarak yapımından vazgeçilen Silahtarağa'daki tesisle ilgili konuşan İmamoğlu, “Silahtarağa'daki tesisten, gerek olmadığı için vazgeçtik. Haliç kıyısına yapılacak tesisten, Haliç'i kurtardık. Orada yapılması planlanan arıtma tesisinde, nasıl burada yapılan arıtma Boğaz’a veriliyorsa, oradaki suyun da Haliç'e verilmesi planlanıyordu. Tam da bu, Haliç'in cinayeti olacaktı. Hem 1 milyarı aşan maliyetten kurtulduk hem Haliç'i kurtardık hem de Silahtarağa'da, 100 dönüm üzerinde yeşil alan kazandık. Bir taşla 3 kuş vurduk” diye konuştu. Bu sözler üzerine araya giren Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na, "Üçünde de İstanbullular kazandı" karşılığını verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU