Metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle 8 günde 55 kişi yaşamını yitirdi, 71 kişi tutuklandı

Emniyetin sahte içki üretim ve satışına yönelik operasyonları sürüyor. Yapılan operasyonlarda yüzlerce litre sahte ürüne el konuldu

Fotoğraf: AA

İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale, Trabzon, Tekirdağ, Zonguldak ve Kırklareli'nde 9 Ekim'den bu yana metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 55'e yükseldi.

Üretilip satılan sahte içki, can almaya devam ediyor.

Emniyetin sahte içki üretim ve satışına yönelik operasyonları ise sürüyor.

Ülke genelinde 9 Ekim'den bu yana İzmir'de 22, İstanbul'da 10, Kırıkkale'de 7, Mersin'de 6, Aydın'da 3, Muğla ve Tekirdağ'da 2'şer, Kırklareli, Trabzon ve Zonguldak'ta birer olmak üzere metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 55'e çıktı.

274 şüpheli gözaltına alındı, 71’i tutuklandı

Sahte içki imalatı ve satışına karşı operasyonların devam ettiği Türkiye genelinde emniyet güçleri, 9 Ekim'den bu yana yaptıkları operasyonda 274 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerden 71'i tutuklandı.

Diğer şüphelilerin bir bölümü serbest bırakılırken, bazılarının ise emniyet ve adliyedeki işlemleri sürüyor.

Litrelerce alkol ele geçirildi

Bugün İzmir'in Bornova ilçesinde imalathaneye dönüştürülen eve düzenlenen operasyonda 115 litre sahte içki ve 85 litre etil alkol, İstanbul'da jandarmanın düzenlediği operasyonda 1647 litre sahte içki ele geçirildi.

Adana'da iki adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler ise 1600 litre sahte içki ve 35 gümrük kaçağı cep telefonu buldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU