7 yıl sonra dönecek Dexter'ın hayal kırıklığına yol açan finalini iyileştirme yolları

Dexter'ın yeni bir sezonla geri döneceği açıklandı

Dexter'ın dönüşünün Lost'un dönüşüne de ön ayak olabileceği düşünülüyor (Showtime/CBS)

2006'dan 2013'e 8 sezon süren Showtime dizisinin çok sayıda seveni Dexter'ın daha haşin bir sonu hak ettiğini düşünüyordu. Dizinin asli olarak sunulan finalinde Florida eyaleti Dexter'ı ölüme mahkum ediyor, ardından da zehir enjeksiyonuyla idam ediyordu.

Bu epey karanlık ve karakterin hayranları için trajik bir son olsa da dizinin sönük finali daha iyi değildi. Hatta Game of Thrones'la birlikte televizyon tarihinin en kötü finalleri arasında sayılıyor. Gelgelelim perde indikten sonra Dexter'ın geri dönmesi planlanıyorduysa dizinin Dexter'ın karakterine daha yaraşan bir son yazma imkanı var. Dexter'ın 8. sezonu dizinin dip noktası sayılıyor. Sezon ödüllü dizinin itibarını sarsmıştı. Screen Rant'in haberine göre işte çıkış tarihi geçici olarak 2021 sonbaharına planlanan geri dönüşün dizinin en büyük hatalarını düzeltme yolları.

White Hall muhtemelen Dexter'ın geri dönüş dizisinin odak noktalarından biri olacak, bu karakterin hikayesi bitmeli. Dizi bunu yapabilmek için çıkacak 10 bölümü karakterin Oregon'a gidip yeni bir hayat kurmasının gerekçelerini detaylandırmakta kullanabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin 2013'te bitmesinin üzerinden 7 yıllık bir süre geçtiği için yeni yapımın hikayeyi kaldığı yerden alması düşük bir ihtimal. Dizi bunun yerine ilk bölümü zaman aralığının getireceği boşlukları doldurmak ve geçen sürede Dexter'ın hayatının nasıl geçtiğini göstermek için kullanabilir. Öncelikle oduncu hayatı, veya Oregon'da yaşamak, Miami'deki önceki işi ve hayatından tamamen farklı ama cevaplanması gereken en büyük soru Dexter'ın "karanlık yolcusu" (dark passenger). Onu hala etkiliyor mu? Dexter hala öldürüyor mu?

Dexter'ın hala seri katil olması kuvvetle muhtemel ama paçayı sıyırmayı sonsuza dek sürdüremez. Dexter'ın, meşhur tabiriyle "insanlığın çöpünü çıkarmaktaki" motivasyonlarıyla empati kurmak, hatta bunları anlamak için çok sayıda neden olsa da teknoloji çözülmemiş suç ve gizemleri görmezden gelemeyeceğimiz kadar gelişti. Dizinin önceki 8 sezonunun bir başka zayıf noktası Dexter'ın defalarca yakalanmasına ramak kala kaçmayı başarması, bunu da giderek daha az inandırıcı şekillerde yapmasıydı. Neticede yakalanmak zorunda.

Öte yandan halihazırda hikayeye işlenmiş bir miras öğesi var: Dexter'ın oğlu Harrison. Harrison da aynı babası gibi "kanın içine doğmuştu." Çiçeği burnunda baba Dexter'ın, annesinin ölümünün oğluna tesirinin kendi deneyimine benzeyeceğinden endişelenmesi, dizinin 5. sezonunun önemli gerilimlerinden biriydi.

Dexter, annesinin katledilişini görmüş olmasının "karanlık yolcusunu" yaratan etkenlerden biri olduğunu düşünüyor. Zaman aralığının nasıl belirleneceğine göre ergenliğinin sonlarında veya 20'lerinin başında olabilecek Harrison'ın da bir karanlık tarafı varsa Dexter ona Harry Morgan kanunlarını öğretmiş olabilir. Dexter kaçınılmaz şekilde yakalandıktan (veya öldürüldükten) sonra Harrison babasının zanaatini devam ettirebilir. Kulağa sevimsiz gelebilir ama Dexter mutlu sonla bitecek bir hikaye hiç olmadı, tek ihtiyacı olan akla yatkın bir sondu.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU