Suudi Arabistan'da ülke tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu: Belediye çalışanlarının sakladığı 1,5 milyar TL ele geçirildi

Yolsuzlukla Mücadele Heyeti, başkent Riyad'a bağlı ilçe belediye çalışanlarına yönelik operasyonda 600 milyon riyal (1,5 milyar TL), silah, telefon ve birçok malzemeyi ele geçirdi

Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan'da başkent Riyad'a bağlı belediye çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 600 milyon riyal (1,5 milyar TL) para ele geçirildi.

Yolsuzlukla Mücadele ve Denetim Dairesi'nden yapılan açıklamada, aralarında belediye çalışanı ve müteaahit firması sorumlularının bulunduğu çeteye operasyon gerçekleştirildi.

İhbariye Televizyonu'nun haberine göre, söz konusu çeteye yönelik operasyon ülke tarihindeki en büyük operasyon olarak kayıtlara geçti.

 

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, görevi kötüye kullanma ve yolsuzluk şüphesiyle 13 kamu görevlisi, 4 iş adamı, 5 belediye iştirak şirket çalışanından oluşan çeteye yapılan baskında 193 milyon 639 bin riyal ele geçirildi.

Ajans, paraların tavan arası, yeraltı su deposu, bir camiye ait depo ve yeraltı sığınağında saklandığını, bir kısmının ise şüphelilerden birinin evinde yerin 2 metre altına gömüldüğünü, ikinci operasyonda ele geçirilen miktarın 141 milyon 989 bin riyal olduğunu aktardı.

Heyetin açıklamasında, şüphelilerin banka hesaplarında toplamda 149 milyon riyal tespit edildiği, soruşturma sonucunda sanıklardan birinin kamu görevini kullanarak yasa dışı yollarla 110 milyon riyali elde ettiği belirtildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU