"Öldü" diye dondurucuya koyulan adam 20 saat sonra uyandı

The Independent'a konuşan polis, aileye karşı ihmal davası açıldığını belirtti

Hindistan polisi, ailesi öldüğünü farz edince kardeşinin dondurucuya kaldırdığı 74 yaşındaki adamı kurtardı.

Ailesi, pazartesi günü öğleden sonra hareket etmeyi bıraktığını fark ettiğinde, Tamil Nadu eyaletindeki Kandhampatti köyünde yaşayan Balasubramanian Kumar, son derece hasta ve yatağa bağlıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kumar'ın öldüğünü varsayan aile, son ayinlerin yerine getirilmesi için cesedi saklayabilecekleri bir dondurucu kutu sipariş etti.

Gelgelelim dondurucu kutu şirketinin çalışanı, ertesi gün almaya geldiği "cesedin" hareket belirtileri gösterdiğini fark etti.

Yanına çağrıldıkları Kumar'ı kontrol eden aile üyeleri, onun hala nefes aldığını fark ettikten sonra yardım çağırdı. Yerel basında çıkan haberler, adamın yaklaşık 20 saat boyunca buzlukta tutulduğunu bildiriyor.

Sooramangalam Polisi'nden Komiser Yardımcısı Rajasekaran, The Independent'a konuşarak dondurucu kutu şirketinin onları salı günü eve çağırdığını ve uygun bir tıbbi kontrol yapmadan Kumar'ın öldüğünü ilan eden aile üyelerine karşı dava açıldığını söyledi.

Dava, Hindistan Ceza Kanunu'nun 287. (insan hayatını tehlikeye atacak ihmalkar davranış) ve 336. (başkalarının hayatını ya da kişisel güvenliğini tehlikeye atan eylem) maddeleri kapsamında açıldı.

Olay, bir Tamil haber kanalının Kumar'ı dondurucu kutu içinde şiddetle titrerken gösteren videosunun ardından ulusal düzeyde dikkat çekti. Videoda kameranın ardındaki kişi Kumar'ın elinin dondurucu kutunun içinde titrediğini belirtirken, bir adamın erkek kardeşinin öldüğünü söylediği duyulabiliyor.

Videoyu çeken kişi, "Elleri titriyor, nasıl olur?" diye soruyor. Hint medyasının Saravanan diye tanıttığı erkek kardeşse, "Ah, nöbetlere benziyor" diyor. Diğer kişi, "Ölüyse bu nasıl mümkün olabilir?" diye sorunca Saravanan "Ruhu onu henüz terk etmedi" cevabını veriyor. 

Tamil kanalı, Kumar'ın daha sonra derhal dondurucudan çıkarıldığını ve Salem kentinde halen tedavi görmekte olduğu yerel hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU