Yusuf Kaplan: Kıbrıs elimizden gidiyor

"Türkiye acil önlem almalı"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bu Pazar yapılacak olan ve Mustafa Akıncı’nın kazanacağına kesin gözüyle bakılan cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında yazdı.

Akıncı’nın seçimi büyük ihtimalle kazanacağını söyleyen Kaplan, şunları yazdı:

Geçen hafta KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Seçimler ikinci tura kaldı, bu pazar, Kıbrıslılar KKTC tarihinin en kritik kararına imza atacaklar: KKTC, ya Türkiye’ye bağlılığını ilan edecek ya da Türkiye’yle köprüleri atacak!

İkinci seçeceğin daha güçlü olduğu anlaşılıyor, ne yazık ki: KKTC topraklarının bir kısmının Rumlar’a verilmesini isteyen ve oyların % 29,60’ını alan şimdiki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile % 22 civarında oy alan ve Rumlar’la federasyonu savunan CTP başkanı Tufan Erhürman ittifak yapacaklar. Erhürman, ikinci turda Akıncı’yı destekleyeceğini açıkladı.

Bu durumda Akıncı’nın seçimi kazanması kesin gibi. Türkiye âcil önlem almazsa, Kıbrıs elimizden gidebilir.

Türkiye Cumhuriyeti olarak on yıllarca hem Türkiye’nin hem de Kıbrıs’ın geleceğini tehlikeye sokacak basiretsiz, köksüz, soluksuz Kıbrıs politikaları izlendiğimizin farkında mıyız acaba?

Öyle anlaşılıyor ki, gelecek on yılların alacağı şekil, Kıbrıs’tan ve etrafından belirlenecek!

Ama Kıbrıs’ta yaşanan gelişmelerin, Kıbrıs’ın “elimizden bütünüyle çıkmasıyla sonuçlanacak” hâdiseleri adım adım döşediğinin farkında mıyız acaba?

Kıbrıs elimizden gidiyor, efendiler, görelim artık!

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU