Trump, seçim mitinginde kadınlara seslendi: Lütfen beni sever misiniz? Mahallenizi kurtardım

Pensilvanya'da konuşan Trump, koronavirüs hastaları için "Acınızı hissediyorum çünkü yaşadığınız acıyı yaşadım" dedi

Fotoğraf: AFP

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım’da gerçekleşecek seçim öncesi eyaletlerdeki kampanya turlarını sürdürüyor.

Pensilvanya eyaletindeki Murtha Johnstown-Cambria County Havaalanı’nda düzenlenen mitingde konuşan ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs hastalarına seslenerek, “Acınızı hissediyorum çünkü yaşadığınız acıyı yaşadım” ifadelerini kullandı.

Kendisini 'Süpermen' gibi hissettiğini de vurgulayan Trump, virüse karşı bağışıklık kazandığını söyleyerek, “Bu virüsü birlikte yeneceğiz” dedi.

Trump ayrıca, banliyölerde yaşayan kadınlardan “Lütfen beni sever misiniz? Mahallenizi ben kurtardım” diyerek oy istedi.

Trump bu gece Miami’de NBC kanalıyla belediye sarayından seçmenlere seslenecek. Demokrat rakibi Joe Biden ise ABC kanalıyla Philadelphia’da belediye sarayında aynı saatte konuşma yapacak. İki adayın bu konuşmaları, Trump’ın hastalığı sonrasında internet üzerinden gerçekleştirilmesi planlanan, ancak Trump’ın reddettiği ikinci münazara yerine geçmiş olacak.

Öte yandan seçim açısından büyük önem taşıyan Pensilyanya, iki parti açısından bir savaş alanına dönmüş durumda. Eyaletteki seçim görevlilerinin beşte birine Trump’ın kampanya ekibi tarafından dava açılmış durumda. Eyalette seçim malzemelerinin saklandığı bir depodan yapılan hırsızlığın ardından davalar açılmıştı. Trump ise bölgede 'kötü şeyler olduğunu' öne sürdü. 

Eyalette hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler birbirlerini suçlarken, Pensilyanya’da yaklaşık 3 milyon seçmenin oyunu posta yoluyla kullanması bekleniyor. Seçim güvenliği konusundaki tartışmaların devam ettiği bir ortamda, Pensilyanya’nın seçim sonuçlarının açıklanmasıyla bir kaosa sürüklenmesinden endişe ediliyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU