Bill Gates: Trump'a verilen kokteyl Kovid-19'a çare değil

Milyarder iş adamı bununla birlikte, mevcut ilaçlar içinde en umut vadedenin "Regeneron" olduğunu kabul ediyor

Bill Gates 64, Donald Trump’sa 74 yaşında (NBC/Reuters)

Bill Gates, Donald Trump'ın aldığı antikor kokteylini Kovid-19'a "çare" olarak nitelendirmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Microsoft'un kurucu ortağı, ABD Başkanına verilen Regeneron ilacının, mevcutların "en umut vadedeni" olduğunu kabul ederken, söz konusu ilacın her hastada işe yaramadığı uyarısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gates, NBC'nin Meet the Press programına, "Kelime olarak 'çare' uygun değil, çünkü bu herkeste işe yaramıyor" dedi.

Ama evet, tüm tedavi içinde en umut vadedeni bu.

Ayrıca milyarder hayırsever, acil durumda kullanımının onaylanabilmesi halinde, monoklonal antikor tedavilerinin "aşıdan daha fazla hayat kurtarabileceğini" söyledi.

ABD'de şu ana kadar virüsten dolayı 220 binden fazla kişi yaşamını yitirirken vaka sayısı 8 milyonu aştı.

Gates, antikor tedavilerine gelecek birkaç ay içinde acil durumda kullanım izni verilmesini umduğunu belirtti.

Bununla birlikte, ABD Başkanının takvimi hızlandırmak için düzenleyicilere baskı yapmasının tehlikeleri hususunda da uyarılarda bulundu:

Siyasi baskının bu tür durumlarda gerekli olduğunu düşünmek yanlış. Bu nedenle politikacıların bir şeylerin onaylanması gerektiğini söylemelerini istemeyiz.

Bill Gates ayrıca, aşıların büyük kısmına 2021'de erişilebileceğini, Pfizer ve BioNTech'in aşılarınınsa yıl sonuna kadar muhtemelen hazır olacağını ifade etti:

Üçüncü aşama verileri, özellikle güvenlik bakımından, yan etkiler görmediğimizden emin olmamızı sağlayan kilit noktadır.
Yani araçlar geliştiriliyor. Bu aşılar yılın ilk yarısında öyle bir aşamaya gelecek ki, gerçekten de Amerikalılara, bilirsiniz, öne düşmelerini söylüyor olacağız.
Etkililik değişebilir, biliyorsunuz yüzde 50 kadar düşük veya yüzde 80, yüzde 90 kadar yüksek olabilir ve aşılar farklılık gösterebilir, bazıları bütünüyle başarısız olurken bazıları da çok yüksek bir çıtaya ulaşacaktır. Ama henüz bilmiyoruz.

Ayrıca ABD'nin koronavirüs karşısındaki zor durumunu iyi hale getirebileceğini de belirten Gates, bunun nasıl başarılacağına dair tavsiyelerde bulundu:

Bir şeyler yapmaya zorlandığını söylemeyin ki, FDA'in (ABD Gıda ve İlaç İdaresi) dürüstlüğü apaçık olsun.
Sonra, biliyorsunuz aşı cephesinde, herkese doğru mesajı vererek ulaştırın. Buna hastalığın tekrar tekrar ülkemize dönmemesi için aşıyı tüm dünyaya ulaştırmak da dahil.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU