KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisi, 2. turda Akıncı'yı destekleyecek

İlk turda Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman yüzde 21,67 oy aldı. Yarışı üçüncü sırada tamamlayan Erhürman’ın partisi Akıncı’yı destekleme kararı aldı

Fotoğraf: AA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi, pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı'yı destekleme kararı aldı.

CTP'de akşam saatlerinde gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısı sonrası alınan karar, yazılı olarak da açıklandı.

CTP'nin kurulduğu günden itibaren Kıbrıs Türk halkının varlığını, kimliğini, kültürünü geliştirerek geleceğe taşıması, sosyal ve ekonomik kalkınmasını sağlaması ve Kıbrıs sorununun federal temelde kapsamlı çözüme ulaştırılması çerçevesinde bir siyaset izlediği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, "CTP Parti Meclisi, bu çerçevede 18 Ekim'de yapılacak cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde yarışacak 2 aday arasında, bu ilkeler doğrultusunda görev yapacağını açıklamış Sayın Mustafa Akıncı'yı destekleme kararı almıştır" ifadesi kullanıldı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ilk turda yüzde 21,67 oy oranıyla üçüncü olmuştu.

Başbakan Ersin Tatar’ın yüzde 32,34 ile birinci olduğu seçimde Akıncı yüzde 29,84, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ise yüzde 21,67 oy oranıyla seçimi bitirmişti.

Seçimler bu pazar günü ikinci turla devam edecek.

İkinci tur oylamada Tatar ve Akıncı’nın yarışacak.

Kıbrıs, 1974'ten bu yana 10'uncu kez cumhurbaşkanını seçiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU