Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Bir elin yağda bir elin balda, sen niye sabretmiyorsun?

Ülke ekonomisinin her geçen gün kötüye gittisini savunan Kılıçdaroğlu, "Sadece yandaşlara değil, tefecilere de çalışıyorlar. Saray hükümeti tefeci hükümetidir" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalara değinen Kılıçdaroğlu, "Azerbaycan’dan güzel haberler gelmiyor. Toprakları işgal altında olan bir devlet mücadele veriyor. Sayın Aliyev ben savaşacağım demiyor. İşgal altında olan topraklardan çıkarlarsa sorun yok diyor. Haklı mı, haklı" dedi.

Ermenistan'ın ettiği topraklardan çıkması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Ama onlar ne yapıyor, Ermenistan sivillere saldırıyor. Bu bir savaş suçudur. Elbette Rusya’da masa kuruldu. Olaylar izleniyordu ama Türkiye masada yoktu. Bunu da Türkiye’deki bütün vatandaşlarımın hafızlarına yazmalarını istiyorum. Medem ki sorunun çözümüne katkıya hazırız neden Türkiye o masada yok?

"Peki sen neden sabretmiyorsun?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yoksullukta sabredin" sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Milyonlarca insan işsiz, esnaf siftah yapamamış, çöp konteynerlerinden yüz binlerce kişi besleniyor. Siz çıkmış yoksulluk için sabredin diyorsunuz. Peki sen niye sabretmiyorsun? Sen nerede sabır gösteriyorsun? Senin bir elin yağda bir elin balda. Yazlık sarayların, kışlık sarayların, uçan sarayların var" ifadelerini kullandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un "emeklilere son 2 yılda 674,5 milyar lira aylık ödemesi gerçekleştirildiği" yönündeki açıklamasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Çalışma Bakanı çıkıp emeklilere 674 lira emekli maaşı ödendiğini söylüyor. Ben sana iki yılda bu kadar para verdim öp de başını koy diyor. Sen o kişinin ne kadar çalıştığını ne kadar prim ödediğini biliyor musun? Şu kepazeliğe bak! Bunlar devleti yönetiyor!

"Türkiye 2,5 milyar dolar borçlandı"

Kılıçdaroğlu, ülke ekonomisinin her geçen gün kötüye gittisini savunarak, "Sadece yandaşlara değil, tefecilere de çalışıyorlar. Saray hükümeti tefeci hükümetidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye 2,5 milyar dolar borçlandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, 6,4 faiz. Hani Almanya bizi kıskanıyordu, hani Yunanistan mahfolmuştu, Hani Türkiye güçlü ülkeydi, dünya lideriydi? Evet, 83 milyonun parasını bir avuç tefeciye mahkum etmekte dünya lideriyiz. Kimin parasıyla sen bu borcu alıyorsun?" dedi.

"7 milyon 695 bin öğrenci EBA'ya ulaşamıyor"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süresince uygulanan uzaktan eğitime de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, yüzbinlerce öğrencisinin teknolojik yetersizlikten dolayı eğitimden mahrum kaldığını kaydetti.

Türkiye'de hala internete ve teknolojiye ulaşamayan insanların olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

23 Mart'tan itibaren uzaktan eğitim başlayacak diye açıklandı. Dünyanın en iyisi Çin, ondan sonra da biz geliyoruz diye açıkladılar. Dünyadan ne kadar haberleri var şuna bakar mısınız. Sonuç, EBA'ya geçildi, 7 milyon 695 bin öğrenci EBA'ya ulaşamıyor. Öyle ya Çin'den sonra en iyisi biziz. Mizah konusu yapsanız abartı derler ama hayatın gerçeği bu. EBA'nın canlı kapasitesi 1 milyon öğrenci. Siz 15 milyon öğrenciyi eğitmeye kalkıyorsunuz. Erdoğan'ın gazıyla, dünyanın en mükemmel en gelişmiş devleti. 

"Hariri Ailesi, Türk bankalarından kredi aldı ama ödemeyi reddetti"

Ülkenin internet altyapısının olmadığını savunanan Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Özal Türk Telekom’u kurdu. Türk Telekom Keban Barajı gibi çok önemli bir yatırım. Bunu aldılar paramız varken Hariri ailesine sattılar" dedi.

Hariri ailesinin, Türk bankalarından kredi aldığını fakat kredileri ödemeden Türk Telekom'u bırakıp gittiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hariri ailesi krediyi ödemeyi reddetti. Hariri ailesinden büyük kazık yediler, bu kazığı yiyenler şu anda Saray’da oturuyor. Altyapıyı yapması gerekenler yapmadı, banka borcunu ödemeden gittiler. Bunlara Müslüman denir mi? Ben buna isyan ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Çin'den para gelecek diye Uygur Türkleri için imza atmadılar"

Uygur Türklerinin durumuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "Uygur Türkleri" ile ilgili yaptığı çağrıyı anımsattı.

Uygur Türklerine Çin'deki baskıların durdurulması için 39 ülkenin imzaladığı bildiriye Türkiye'nin imza atmadığını belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Bu sözleşmenin altına Türkiye Cumhuriyeti neden imzalamıyor diyerek sayın Bahçeli’ye çağrı yaptım. Bahçeli bugün yanıt vermiş. CHP, bize Uygur Türklüğü konusunda parmak sağlayamaz, istikamet çizemez. Kaba güç orta çağ gücüdür. 21. Yüzyılda akıl gücü vardır, kaba güce gerek yoktur. Iraklı Türkmenler’e tırlarla biz yardım yaptık ama bunun reklamını yapmadık. Suriyeli Türkmenlere Arapça Atatürk’ün Nutuk’unu gönderen biziz. Bizim işimiz reklam değil. Türkiye'nin o sözleşmeye neden imza atmadıklarını ben söyleyeyim. Çünkü Çin’den para gelecek. Londra’daki para pahalı geldi, şimdi Çin’den istiyorlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU