İYİ Parti’ye izin çıkmadı, Akşener’in konuşması meydanlarda yayınlanamadı

"Meydanlarda vatandaşa çay atarak binlerce kişiyle miting yapan bir siyasi parti liderine müsaade ediliyor, biz burada bir ekranda milletin meclisinden yapılan konuşmayı dinletemiyoruz"

İYİ Parti, bazı medya organları tarafından sansür uygulandığı gerekçesiyle genel başkanları Meral Akşener’in konuşmasını şehir meydanlarında yayınlatmak istedi. Ancak valilik ve kaymakamlıklar konuşmanın yayınlanmasına izin vermedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis’te yaptığı grup toplantısının İstanbul ve Bursa'da kurulacak dev ekranlardan halka izletilmesi planlanıyordu. İstanbul’da Beşiktaş ve Kadıköy kaymakamlıkları, Bursa’da da valilik konuşmanın yayınlanmasına izin vermedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Beşiktaş’ta yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Kaymakamlığa bilgi verdik, bugün burada dev ekranda konuşmasını meydanda dinlemek istediğimizi söyledik. Önce bir şey söylenmedi ancak müsaade etmeyeceklerini söylediler. Meydanlarda vatandaşa çay atarak binlerce kişiyle miting yapan bir siyasi parti liderine müsaade ediliyor, biz burada bir ekranda milletin meclisinden yapılan konuşmayı dinletemiyoruz. Bunu da buradan kınıyoruz. Biz inatla her salı bir şekilde genel başkanımızın sesini millete duyurmaya çalışacağız. Çünkü millet bizi çağırıyor. Demokrasilerde çareler tükenmez.

Akşener ne dedi?

Akşener, partisinin bugünkü grup toplantısında hükümete ekonomi üzerinden yüklendi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan Akşener, şöyle konuştu:

Sen git sefa sürmeye tam gaz devam et, gençlerimizin hayali yıkılsın. Yok öyle sayın Erdoğan. Esnafın birine 7 bin birine 50 bin lira kredi verdiler. Neye göre verdiler belli değil. Ak Parti kodamanlanın eşi dostu yardımlarda bile yukarı yazılıyor. Çiftçi mazotun, yemin gübrenin altında ezilsin, sen git, ithal malla elin çiftçisini zengin et. Yok öyle yağma sayın Erdoğan. O meşhur müteahhitlerden biri vergi affı aldı. Öncesinde yine ballı bir ihale aldı. Resmi Gazete’de yayınlanan vergi affı 9 milyar lira. Sen yandaşa vergi affı koy, sonra esnaf kredi borcu altında ezilsin. Yok öyle yağma sayın Erdoğan.

"Döviz rezervini eritti"

"Millet sabrının sonuna geldi Sayın Erdoğan” diyen İYİ Parti lideri, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da şöyle tepki gösterdi:

 Doların yükselmesine aldırış etmeyen damat bakan 1 yılda doları frenleyebilmek için Merkez Bankası’ndaki dövizi satıp savdı. Kayınpederinin övündüğü döviz rezervini eritti. Damat bakan eğer reklamlardan kalkıp gözünü dövize çevirseydi binlerce öğrencimize bilgisayar ve internet imkanı sunabilirdi. 1,5 milyon çocuk uzaktan eğitime erişemiyor. Çünkü bilgisayar ve interneti yok. Hiç değilse 1,5 milyon öğrencimize bedava internet ve bilgisayar verseydin fena mı olurdu.

“Utanır insan bunu söylemeye"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un “emeklilere son 2 yılda 674,5 milyar lira aylık ödemesi gerçekleştirildiği” yönündeki açıklamasına da tepki gösteren Akşener, şunları kaydetti:

Eliniz mecbur be. Sanki hayır yapmışlar. Bu millet 1 cente muhtaçken bile emekli maaşını ödedi. Siz ne kadar zamandır insanımızdan bu kadar uzaksınız? Utanır insan bunu söylemeye. Bu büyük millet yutkunmayı değil konuşmayı, yokluğu değil mutluluğu hak ediyor. Bir yanda faizlerdeki, kurdaki artışlar, gün yüzü görmeyen esnafımız, KOBİ'lerimiz, sanayicilerimiz var. Diğer yandan tıkır tıkır dolarla parasını alan yandaşlar var. Bizim kürsümüz KOBİ'lerimize milletimize, sanayicilerimize açık. Ülkemizde 3 milyon 200 bin KOBİ var. İstihdamın 3’te 2’sini yaratıyorlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU