Ergin Ataman'ın Aziz Yıldırım pişmanlığı: Çok sert bir cevap vermiştim, keşke söylemeseydim

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, kariyeri, Galatasaray ve Siena günleri ile Obradovic ve Aziz Yıldırım'la ilgili açıklamalarda bulundu

Ergin Ataman / Fotoğraf: AA

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, NTV’de Emek Ege’nin “Kırılma Anı” programında birçok farklı konuda değerlendirmelerde bulundu.

Hayatının dönüm noktalarından birinin İtalyan ekibi Siena'dan teklif almasıyla yaşandığını aktaran Ataman, şu ifadeleri kullandı:

Hayatımın kırılma anı, henüz 34 yaşındayken Siena'dan aldığım transfer teklifiydi. Bu, beni enternasyonal bir antrenör haline getirdi. Açıkçası çok genç yaşta beklediğim bir teklif değildi. Genç yaşta yabancı bir takımın başında Avrupa şampiyonu olmak ve Türk bayrağını açıyor olmak beni çok gururlandırmıştı.

"Ünal Aysal, futbol takımının başına geçmemi istedi"

Bir dönem futbol takımı çalıştırabileceğini düşündüğünü söyleyen Ataman, dönemin Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile aralarında geçen diyaloğu, şu sözlerle anlattı:

Ünal Aysal bana takımın başına geçmemi teklif etti ama futbolun teknik kısmı hakkında yeterli bilgim yoktu. Bu yüzden bana izin vermelerini ve 1 sene İtalya’da futbol antrenörlüğü eğitimi almak istedim.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nı çalıştırdığı dönemde olaylı geçen Fenerbahçe Beko serisine dair değerlendirmelerde de bulunan Ataman, şöyle konuştu:

Fenerbahçe – Galatasaray serisinde bir basketbol maçında olmaması gereken şeyler vardı. Can güvenliğimiz yoktu. Bir basketbol maçının oynanamayacağı bir atmosfer vardı. Bu nedenle Ünal Aysal o maça çıkmama kararı vermişti. O şartlarda o maç oynanmazdı.

"Obradovic'in gelişinde payım var"

Fenerbahçe Beko'yu çalıştıran ve büyük başarılar kazanan Zeljko Obradovic'in sarı-lacivertli ekibe gelmesinde etkili olduğunu dile getiren Ataman, şunları kaydetti:

Obradovic’in gelişinde payım olduğunu söylediğimde samimiydim. Üst üste 2012’de Beşiktaş ile 2013’te Galatasaray’la şampiyon olmuştuk. Fenerbahçe o dönemde üst üste gelen başarısızlıklardan sonra Avrupa’nın en iyi koçunu takımın başına getirmeye karar verdi.

Sırb çalıştırıcının Avrupa'nın en kariyerli koçu olduğunu hatırlatan Ataman, "Aydın Örs de Türk basketboluna çağ atlatan, Türkiye'nin en önemli spor adamıdır. Genel anlamda bence Avrupa'nın ilk 5'inde değilim. Ama son iki yıla bakıldığında Avrupa'nın en başarılı iki koçundan biri olduğum istatistiksel olarak ortada" değerlendirmesinde bulundu.

"Aziz Yıldırım'a çok sert bir cevap vermiştim, keşke söylemeseydim"

Hayatı boyunca yaptığı her şeyin arkasında durduğunu keşke yapmasaydım dediği bir şeyin olmadığını belirten Ataman, A Milli Takım ve Galatasaray'ı birlikte çalıştırdığı dönemde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında söylediği sözlere de açıklık getirdi:

Yaptığım her şeyin arkasındayım. Keşke yapmasaydım dediğim bir şey yok. Keşke söylemeseydim dediğim şey; Milli takımdayken Sayın Aziz Yıldırım’a karşı sert bir cevap vermiştim. Biraz fevri bir davranıştı. Çok kırgındım çünkü benim taraf tuttuğumu dile getirmişlerdi. Böyle bir şey mümkün değildi. Çok sert bir cevap vermiştim. Keşke söylemeseydim sonuçta benim bir büyüğüm. Çok önemli bir kulübün başkanıydı. O açıdan da onu söylememem gerekliydi.

Ne olmuştu?

Ergin Ataman, Aziz Yıldırım'ın milli takımlarda görev yapan antrenörlerin kulüp takımlarında da görev almasına karşı olduklarını ve bu konuda gerekeni yapacaklarına yönelik açıklamasını değerlendirerek şu yanıtı vermişti:

Sadece benimle alakalı değil, genel bir konuşma yapmış. Ben kendi açımdan şunu söylemek istiyorum; milli takım çalıştırmak vatani bir görev. Milli takımda oynamak oyuncular için bir görev. Biz bunu büyük bir zevk ve heyecanla yerine getiriyoruz. Bunu yaparken de hiçbir ayırım yapmıyoruz. Türkiye'nin, Türk halkının heyecan duyacağı bir takım oluşturmak için çalışıyoruz. O açıdan ben milli takımla ilgili hiç kimsenin spekülasyon yapmasını doğru bulmuyorum. Kulüplerde rekabet olabilir, bunlar doğaldır ama milli takımla ilgili konuşması gerekler Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ile Gençlik ve Spor Bakanı'dır. Ayrıca biz vatani görevimizi yapıyoruz, Allah herkese bu görevi yapmayı nasip etsin.

 

Independent Türkçe, NTV

DAHA FAZLA HABER OKU