Apple'ın merakla beklenen 5G'li telefon tanıtımı: iPhone 12, 11'den ucuz mu olacak?

Analist Stephen Mears, “Zorlu piyasa koşullarının 2021'e kadar devam etmesi beklendiğinden, (akıllı telefon endüstrisindeki) toparlanma yavaş olacak" diyor

Analistlere göre Apple'ın 5G çıkışı tam da ihtiyacı olan şey (Reuters)

Apple 13 Ekim Salı günü gerçekleşecek High Speed etkinliğinde süper hızlı 5G teknolojisine uyumlu iPhone 12 serisinin yıldızlarını tanıtmaya hazırlanıyor. Türkiye saatiyle 20.00’da Youtube’da canlı yayımlanacak etkinlikte AirPods Studio ve merakla beklenen diğer Apple ürünlerinin de görüleceği öne sürülüyor.

Öte yandan etkinlik yaklaştıkça yeni iPhone’ların fiyatlarına ve özelliklerine dair sızıntılar ve söylentiler de artıyor. Bazı kaynaklar, 6,7 inçlik ekran, A14 Bionic işlemci ve 5G özelliklerinin eklendiği durumda fiyatların fırlayabileceğini söylerken, bazı kaynaklar da iPhone 12’nin 11’den daha ucuz olacağını savunuyor.

Akıllı telefon endüstrisi pandemi nedeniyle zor bir yıl geçirse de kullanıcılar, yeni iPhone ürünlerine dair ayrıntıları merakla bekliyor. CNET, yeni iPhone ailesine dair en güvenilir söylentileri derledi:

Farklı fiyat aralıklarında birden fazla iPhone modeli

Etkinlikle ilgili en büyük söylentilerden biri, iPhone 12 ailesinin çeşitli boyutlarda olacağı yönünde. Buna göre, 5,4 inçlik bir telefon olduğu söylenen İPhone 12 Mini, serinin en küçüğü olacak. Etkinlikte 6,1 inç boyutunda iki temel model de tanıtılacağı düşünülüyor: iPhone 12 ve 12 Pro. 

6.7 inçlik en büyük iPhone’un ise 12 Pro Max olması bekleniyor. Bu bilgiler ışığında, Apple, bütçelere bağlı olarak değişen farklı özelliklerde telefonlar tanıtacak gibi görünüyor.

Bir analiste göre İPhone Mini, serinin en ucuz modeli olacak. Model, 64GB’lık depolama alanıyla 649 dolara satılabilir. Analist haklıysa yeni model, iPhone 11’den 50 dolar ucuza satılmış olacak.

Kovid-19'un teknoloji sektörüne etkisiyle Google, OnePlus ve Samsung gibi firmaların uygun fiyatlarla gelişkin telefonlar sattığı düşünülürse, Apple’ın da benzer bir hamle yapması mümkün.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Küresel ekonomiyi ve tedarik zincirlerini kötü etkileyen pandemi, akıllı telefon endüstrisinin zor bir yıl geçirmesine neden oldu. AFP’ye konuşan Futuresource Consulting’den analist Stephen Mears da “Zorlu piyasa koşullarının 2021'e kadar devam etmesi beklendiğinden, toparlanma yavaş olacak" dedi.

Öte yandan diğer söylentiler, iPhone Mini’nin o kadar da ucuz olmayacağına, iPhone 11’le aynı başlangıç fiyatına (699 dolar) satılacağına işaret ediyor. Buna göre standart iPhone 12 de 699-799 dolarlık bir fiyat aralığında satılacak. 12 Pro’nun da yaklaşık 999 dolara mal olacağı iddia ediliyor.

Bunun yanında 12 ailesinin en büyük üyesi iPhone 12 Pro Max’in 6,7 inçlik ekranıyla 1,099 dolara satılacağı düşünülüyor. Bu modelin maliyetinin de 11 Pro Max’in başlangıç fiyatıyla aynı olması dikkat çekiyor.

Öte yandan bazı söylentiler 12 Pro ve 12 Pro Max'in 128GB'lık bir depolama alanına sahip olacağını öne sürüyor. 11 Pro ve 11 Pro Max’in 64 GB’lık depolama alanı düşünüldüğünde, yeni ürünlerin fiyatlarının da artması mümkün.

 

Independent Türkçe, CNET, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU