Azerbaycan: Ermenistan birlikleri 4 bölgeye daha saldırı düzenledi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun bazı sivil yerleşim bölgelerine saldırmaya devam ettiğini, Azerbaycan ordusunun ise saldırıları geri püskürttüğünü duyurdu

Fotoğraf: AA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun ateşkese rağmen bazı bölgelere gece boyunca saldırı düzenlediğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin kaybettikleri mevzileri yeniden işgal etmek için gece Ağdere, Ağdam, Fuzuli ve Cebrail' küçük gruplar halinde saldırı düzenlediği bildirildi.

Azerbaycan ordusunun saldırıları geri püskürttüğünün kaydedildiği açıklamada, Ermenistan'a ait 1 T-72 tankın, 3 Grad füze sisteminin imha edildiği, çok sayıda askerin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca, Ermenistan ordusundaki bazı topçu ve zıhrlı birliklerin cephe hattından geri çekildiği, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca avantajlı durumda olduğu ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ermenistan, sivil yerleşim birimlerine saldırılarını sürdürüyor

Bakanlığın bir diğer açıklamasında da Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Ağdam, Terter ve Goranboy illerine ateş açtığı bildirildi.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU