Onedio: Muhittin Böcek’ten özür diliyoruz

Sosyal içerik sitesi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın soyadını "haşere" olarak yazdı, tepkilerin ardından özür diledi

Fotoğraf: AA

Sosyal içerik sitesi olan onedio.com’da Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Muhittin Böcek’in soyadı için ‘haşere’ ifadesi kullanıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Gençlik hesabından yapılan paylaşımda, Onedio’da yer alan söz konusu haberler kınanırken şu ifadelere yer verildi:

Ulusal bir yayın portalı olan Onedio isimli içerik üreticisinin farklı tarihlerde yapmış olduğu haberlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in soyadını haberin içerisinde “Haşere” olarak geçirmesini CHP Antalya gençliği olarak kınıyoruz.

Tepkilerin ardından siteden konuya ilişkin açıklama geldi. Başkan Böcek’ten özür dileyen Onedio, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Haber geliştirme amacıyla denemelerini yaptığımız, test aşamasında bulunan yapay zeka sistemimizden kaynaklanan hatadan dolayı çok değerli Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’ten ve tüm sevenlerinden özür diliyoruz. Kontrolümüz dışında gelişen bu hatanın tekrarlanmaması adına her türlü önlemi alacağımızı garanti ediyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza acil şifalar diliyoruz. Kendisini en kısa zamanda ziyaret edeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU