Virüs bulaştırmasından korkulan Trump, bu pazartesi "büyük bir miting" yapacağını duyurdu

Başkan, Kovid-19 tedavisinin ardından bu hafta hastaneden taburcu olmuştu

Trump teşhisin konması sonrası kaldırıldığı hastanede üç gün geçirmişti (AFP)

Donald Trump hâlâ koronavirüs bulaştırabiliyor olabileceğine dair endişelere rağmen pazartesi Florida'da "BÜYÜK MİTİNG" düzenleyecek.

ABD Başkanı, Kovid-19 tedavisinin ardından bu hafta içinde hastaneden ayrılmış olsa da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Florida eyaletinin Sanford kentinde gerçekleştirilecek etkinliğe katılacağını duyurdu.

Trump cumartesi günü Beyaz Saray'da bizzat yer alacağı ilk etkinliği gerçekleştirecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkan, binanın balkonlarından birinden South Lawn'da toplanan kalabalığa kanun ve nizam üzerine bir konuşma yapacak.

Orlando Sanford Uluslararası Havalimanı'nda yapılacak miting ise hastalandığından bu yana Trump'ın ilk büyük kampanya etkinliği olacak.

Trump bu etkinliği geçen hafta cuma günü düzenleyecekti ama kendisinin ve eşi Melania'nın koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıklamasından sonra program iptal edilmişti.

Trump'ın kampanya ekibi, etkinliğe katılacak herkesin vücut ısılarının kontrol edileceğini ve bu kişilere kullanılması teşvik edilen maskelerin verileceğini belirtti.
 


Beyaz Saray doktoru Sean Conley perşembe günü yayımladığı bildiride, Trump'ın hafta sonuna kadar “kamu görevlerine güvenli bir şekilde dönüş” yapacağını söylemişti.

Trump koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladıktan sonra geçen hafta cuma günü helikopterle Walter Reed'e götürülmüştü.

Başkan pazartesi akşamı Beyaz Saray'a dönmüş ancak balkonda fotoğraf için poz verirken maskesini çıkarması nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı.

Trump'ın Beyaz Saray'da izole edilmeyi reddettiği ve çarşamba günü Oval Ofis'e geri döndüğü belirtilmişti.

Beyaz Saray'ın içinde ve çevresinde, Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany ve üst düzey politika danışmanı Stephen Miller dahil olmak üzere bir dizi Kovid-19 vakasına rastlanmıştı.

ABD'de bugüne dek 7,6 milyondan fazla koronavirüs vakası bildirilirken, bu hastalık nedeniyle 212 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU