Diyarbakır’daki belediyeler lüks banyolarla gündemde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi Sur Belediyesi’nde de kayyumun odasında lüks bir banyo ortaya çıktı

Diyarbakır Sur Belediyesi'nin kayyum yönetiminden kalma banyosu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nın makam odası ile Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü'nün özel banyolarını Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı teşhir etmişti. Büyükşehir'den sonra Sur Belediyesi’nde de benzer banyonun görüntüleri ortaya çıktı. 
 

d0c2c9bd-dde2-46f7-961a-a20509bc2956.jpg

Diyarbakır merkez Sur Belediyesi'nde yaptırılan lüks banyo 


Merkez Sur İlçe Belediye Eş Başkanı Filiz Buluttekin, makam odasının arka kısmında altın rengi varaktan yapılan banyoyu ve banyonun zırhlı camlarının görüntülerini Independent Türkçe ile paylaştı.
 

3658f2c1-9fa9-47e3-97fb-84b97f66540c.jpg
Diyarbakır merkez Sur Belediyesi'nde yaptırılan lüks banyo


Eş Başkan Buluttekin, makam odası ve banyonun toplam maliyetinin yaklaşık 325 bin TL olduğunu ve bunun kayyumların halkın parasını nasıl harcadığının göstergesi olduğunu söyledi.
 

6e2a649c-ad1a-46e6-a02b-0f797d51d62c.jpg
Diyarbakır merkez Sur Belediyesi'nde yaptırılan lüks banyo


Masrafın özel kalem bütçesinden yapıldığını kaydeden Buluttekin, şu bilgileri paylaştı:

“Bunu bütün halka teşhir etmek bizlerin görevi. Yapılan bu banyolara yüzbinlerce lira harcanmış ve belediyenin bütçesinden yapmışlar. Araştırmalarımız devam ediyor”

 


“Gönül belediyeciliği değil 'banyo' belediyeciliği”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, önceki dönem belediyeye kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın yaptırdığı lüks banyo ve makam salonu ile oturma odasının görüntülerinden sonra Diyarbakır DİSKİ Genel Müdürlük odasının videosunu da sosyal medya hesabından "Gönül belediyeciliği değil banyo belediyeciliği yapmışlar" notuyla paylaşmıştı.
 


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın yönetimi tarafından DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne getirilen Mehmet Fırat Tutşi, olaydan sonra görevden alınarak yerine Zeki Kantarcı atandı.
 


Mızraklı, Independent Türkçe’ye yapmış olduğu açıklamada, “Hiçbir şekilde orayı kullanmayacağız. İnsanın gözünü yoruyor, yüreğini yoruyor. Orayı ne yapacağımızı da yine belediye meclisimizle beraber değerlendireceğiz” demişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU