ABD polisi 9 aylık hamile siyahi kadını diziyle yere bastırıp kelepçeledi

Çevredekilerin bağırışlarını dikkate almayan polisin bu müdahalesi protestoları beraberinde getirdi

ABD'nin Kansas City bölgesinde polis memurlarının hamile siyahi bir kadını yere yatırıp gözaltına alışını gösteren görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından eylemler düzenlendi.

Görüntülerde bir polisin 9 aylık hamile Deja Stallings'in sırtına diziyle bastırdığı ve çevredekilerin bağırışlarına rağmen kadına kelepçe taktığı görüldü.

Kansas City Polis Teşkilatı yaptığı açıklamada, polislerin 30 Eylül akşamı benzin istasyonundaki bir güvenlik görevlisinin "15-20 kişi kavga ediyor" ihbarı üzerine olay yerine gittiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada bu kişilerden birinin, polis memurlarının inceleme yapmasına izin vermediği ve görevlilerin bu kişiyi tutuklamaya çalıştığı ancak kalabalık grubun direniş gösterdiği kaydedilirken, "Bu anda bir kadın (videodaki) ve bir erkek, şüpheli şahsı memurlardan uzaklaştırmaya çalıştı" ifadesi kullanıldı.

Ancak CNN'e konuşan Stallings'in avukatı Stacy Shaw, polisin ortaya attığı ve müvekkilinin olaya müdahale ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Shaw, "Bu polis memuru bedeniyle neden hamile bir kadını yere bastırıyor ve dizini sırtına koyuyor?" diye sordu.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından aralarında Shaw'un da olduğu protestocular belediye binası dışında toplanarak, Polis Şefi Richard Smith'in istifasını ve polis teşkilatının bütçesinin yüzde 50'sinin siyahi topluluğun ihtiyaçlarını karşılamak üzere sosyal hizmetlere aktarılmasını talep etti.

CNN'e konuşan Kansas City Polis Teşkilatı Sözcüsü David Jackson ise "Polis Şefi Smith'in istifa etmeyeceğini" belirtirken, olaya karıştığı belirtilen memurların isimlerinin de açıklanmayacağını kaydetti.

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU