Hatay'da çıkan orman yangını 3 ilçeye yayıldı, bazı bölgeler boşaltıldı

Hatay Belen'de başlayan orman yangını büyüyerek yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Bölgede bazı evler boşaltıldı ve vatandaşlar güvenli alanlara tahliye edildi

Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçeleri sınırında bulunan Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda, henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve ambulans sevk edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen çok sayıda kişiye, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangına müdahale sürerken rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen yangın 2 apartmana, 1 restorana ve 3 araca sıçradı. Bölgedeki bazı evler tahliye edildi. Belen'de çıkan İskenderun ve Arsuz ilçelerine de yayıldı.

Alevler, İskenderun ilçesindeki Şekere ve İsmet İnönü mahalleleri ile bir antrepo sahasına sıçradı.

Yangın nedeniyle Belen-İskenderun kara yolu da trafiğe kapatıldı.

cee0724e-36bd-484d-85f0-21ed32a9fdd3.jpg

Bazı yerleşim yerleri emniyet güçleri tarafından tedbir amaçlı tahliye edildi. Bir bina ile önünde duran araçlar yangın nedeniyle zarar gördü.

"Yangın trafo patlaması sonucu çıktı"

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada yangının trafo patlaması sonucu çıktığı belirtildi.

Yangına müdahalenin sürdüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İskenderun ve Belen ilçelerimizi arasında bulunan Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda, trafo patlaması sonucu meydana gelen orman yangınına, uçak, helikopter, arazöz ve dozerle müdahale yapılmaktadır. Şiddetli rüzgarların da etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Risk altındaki yerleşim yerlerinde tahliye işlemleri başlatılmıştır. Şiddetli rüzgarın etkisiyle havadan müdahalede zorluklar çekilen yangını en kısa sürede kontrol altına almak için yangın söndürme çalışmaları hızla devam etmektedir."

Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU