Çince yazının anlamı bambaşkaymış: Chris Evans'ın dövmelerinin anlamı

Evans kısa süre önce Instagram'da yanlışlıkla paylaştığı cinsel organ fotoğrafıyla gündeme gelmişti

Evans daha önce hayranlarını Kasım'da gerçekleşecek ABD seçimlerinde oy vermeye teşvik etmişti (AP)

Marvel Sinematik Evreni’nin Kaptan Amerika’sı Chris Evans’ın kısa süre önce Instagram hesabından paylaştığı üstsüz video vücudundaki dövme koleksiyonunu gözler önüne seriyordu.

PageSix'in haberine göre video sosyal medyada Evans’ın hayranlarının ilgisini çekmekle beraber ünlü oyuncunun dövmelerinin anlamının ne olduğuna dair de merak uyandırdı. İşte oyuncunun dövmelerinin anlamı:

 

 

Avengers

Marvel’ın Yenilmezler’ini canlandıran oyuncular 2018’de vizyona giren Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nı (Avengers: Infinity War) ölümsüzleştirmek için 6 rakamıyla birlikte süper kahraman ekibinin sembolünü dövme yaptırmıştı. Robert Downey Jr.’ın aktardığına göre bu dövme fikri Scarlett Johansson’a aitti ve Evans’la birlikte dövmeyi New York’ta yaptırdılar. Daha sonra diğer oyuncular da buna dahil oldu. 

 

 

Boğa

 

 

Ünlü oyuncunun sol kolunda annesi Lisa’nın burcu olan boğa sembolünün dövmesi bulunuyor. 

Sadakat 

 

gucci.jpg
(Gucci)

 

Evans, Gucci Guilty reklamı için Evan Rachel Wood’la çekilen fotoğrafından sağ kolunda bulunan dövmeyi açığa çıkarmıştı. 

 

 

Evans kariyerine başladığında “sadakat” dövmesinin hemen altında Çince karakter 氏 (shi) dövmesi bulunuyordu. Ancak ifadenin “aile” anlamına geldiğini sanan oyuncu daha sonra onun “soyadı” anlamına geldiğini öğrenince dövmeyi sildirdi. 

Bardsley

 

a.jpg
(Millennium Entertainment)

 

Evans’ın 2011 yapımı Puncture filminde sergilediği dövmelerden biri, aktörün 2003’te hayatını kaybeden arkadaşı Matt Bardsley’e adanmış. 

Eckhart Tolle alıntısı 

 

 

Evans’ın göğsünün sol üst kısmında ruhani öğretmen Eckhart Tolle’den bir alıntı bulunuyor. Alıntıda, “İçsel dinginlikle bağınızı kaybettiğinizde kendinizle bağlantınızı kaybedersiniz. Kendinizle bağınızı kaybettiğinizde, kendinizi dünyada kaybedersiniz” ifadeleri yer alıyor.

SCS

Evans’ın ayak bileğinde yer alan dövmeyse kardeşleri Carly, Shanna ve Scott’ın isimlerinin baş harflerini temsil ediyor. 

Kartal

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another new one with Dodger @ChrisEvans

Chris Evans Online (@teamcevans)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Oyuncunun kısa süre önce Instagram’da köpeği Dodger’la sarılarak çekildiği fotoğrafta göğsünün altındaki kartal dövmesi dikkat çekmişti. 

 

Independent Türkçe, PageSix

 

DAHA FAZLA HABER OKU