Deniz Zeyrek: Tatar'ın AK Parti'yi arkasına alarak seçim kazanma çabası ters tepecek

“Dilerim, AK Parti'nin KKTC'deki siyasi girişimleri, Ada siyasetinin de Türkiye'deki gibi kutuplaşmasıyla sonuçlanmaz”

Ersin Tatar. (Fotoğraf: AA)

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bu pazar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin desteklediği Ersin Tatar’ın kazanamayabileceğini yazdı.

Zeyrek, bugünkü köşe yazısında Türkiye’nin KKTC seçimlerine müdahale ettiğini, Kapalı Maraş’ın bir kısmının açılmasının da bu yönde bir adım olduğunu söyledi.

Zeyrek, seçime dair görüşlerini şöyle paylaştı:

Bu müdahale öncesinde genel beklenti, seçimin ilk turunda Mustafa Akıncı ile Ersin Tatar'ın ikinci tura kalması, esas çekişmenin ikinci turda yaşanmasıydı. Ancak, AK Parti'nin dahli durumu değiştirebilir. Zira KKTC halkı dışarıda yanında olmasından gurur duyduğu Ankara'nın iç siyasetine karışmasına her zaman tepki gösteriyordu.

Yıllardır KKTC siyasetini çok yakından takip eden Kıbrıslı bir dostuma “Sen ne düşünüyorsun” diye sordum. Yanıtı, “Erdoğan KKTC'de kimi desteklediyse rakibi kazandı. Bu müdahaleyle ikinci tura kalacak aday dahi değişebilir. Akıncı ile Özersay kalırsa şaşırmam” oldu.

Bakın göreceksiniz, Tatar'ın AK Parti'yi arkasına alarak seçim kazanma çabası ters tepecektir. Çünkü, KKTC'nin tek yürek olması gereken bir dönemde, Maraş gibi milli bir meselenin seçim malzemesi yapılması Kıbrıs Türk Halkının tepkisini çekecektir.

Dilerim, AK Parti'nin KKTC'deki siyasi girişimleri, Ada siyasetinin de Türkiye'deki gibi kutuplaşmasıyla sonuçlanmaz. Çünkü KKTC iç siyaseti ne kadar kutuplaşırsa, birlik ne kadar kaybolursa, dışarıda Kıbrıs Türkü'nün hakkını, hukukunu savunmak o kadar zorlaşıyor. Benden söylemesi!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU