İYİ Parti'li Türkkan: AK Parti söz konusu Çin'den gelen para kokusu olunca Uygur Türklerini görmezden geliyor

39 ülkenin BM'de Çin yönetimine karşı hamle yaptığını hatırlatan Lütfü Türkkan, "Uygur Türkleri konusunda 3-5 milyar dolar için sessizliklerini muhafaza ediyorlar" diye konuştu

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Grupbaşkanvekili Lütfü Türkkan, AK Parti'nin Doğu Türkistan politikasını eleştirdi.

Türkkan, "AK Parti söz konusu Çin'den gelen para kokusu olunca Uygur Türklerini görmezden geliyor" diye konuştu.

39 ülkenin Birleşmiş Milletler'de (BM) Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında zorla tutulan Uygur Türkleri için Çin'e çağrıda bulunma talebini hatırlatan Türkkan, şöyle devam etti:

"İçlerinde Türkiye yok. Bana göre ne yerli ne de milli olmayan bu hükümetin en büyük ayıbıdır, Uygur Türkleri konusunda 3-5 milyar dolar için sessizliklerini muhafaza ediyorlar. Bu bize kurtarıcı gözüyle bakan, bizi kutup yıldızı olarak gören Uygur Türklerine yapılan en büyük haksızlıktır."

RTÜK kabadayılığa başladı

Dün Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Twitter hesabından yapılan paylaşıma tepki gösteren Türkkan, "Türkiye’nin sansür kurulu artık kabadayılığa başladı, milleti tehdit ediyor. Gazetecileri, televizyonları tehdit ediyor" şeklinde konuştu.

Türkkan, "Siz hiç hukuk, devlet bilmez misiniz? Sonuçlanmamış yargının sayıştan raporu ne demek, Meclis’e geldikten itibaren bu zaten sonuçlanmıştır. Millet nezdinde itibarlarının kalmadığının farkındalar, tehditlerle, insanları gözaltına alarak, insanları hapse atarak iktidarlarını sürdürebileceklerini zannediyorlar.  Sansür Kurulu adeta pislik örtme çabasına girişmiştir" dedi.

RTÜK'ün açıklaması

RTÜK'ün sosyal medya hesabından atılan tweette, "Henüz sonuçlanmamış Sayıştay raporlarını kullanarak devlet kurumlarını yıpratmaya yönelik habercilik anlayışından vazgeçilmelidir. Yanlışta ısrar edilmesi durumunda bunun İYİ hukuki sonuçlarının olacağını hatırlatıyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

"Sayıştay raporuna göre 145 bin TL maaş alan bürokrat var"

Türkkan, Sayıştay'ın Ticaret Bakanlığıyla ilgili raporunda, bir bürokrata aylık 145 bin TL maaş ödendiğini, bunun Cumhurbaşkanı maaşının iki katı olduğunu belirtti.

Türkkan, "Asgari ücretlinin 70 katı maaş alan bürokrat örneği dünyada sadece Türkiye'de var. Böyle bir yapı nasıl inşa edildi hayret ediyorum. Bu ülke bu kadar mı sahipsiz? Allah devleti biran önce bunlardan kurtarsın" diye konuştu.

"83 milyon vatandaşa 35 milyar, o beş müteahhide 36 milyar lira"

"Türkiye’de yeni bir uygulama daha başlatıldı, vatandaşı soymanın bir yolu da milil piyango, sayısal loto" açıklamasında bulunan Türkkan, şöyle devam etti:

"O kurumlar özelleştirildi satın alan Demirören grubu Demirören grubuna olan borçları karşılığında bunları verdiler vatandaşı soy dediler. 6 bilenin çıkmadığı haftalarda ödülün büyük bölümü kasada kalıyor. Yani kasa kazanıyor. Milli Piyango ve sayısal loto özelleştirildiğinden beri bu talih oyunu olmaktan çıktı kumarhane düzenine geçti, kasa kazanıyor. Yani bu soygun düzeni kimse bilemesin diye kurgulandı.

Köprü ve otoyollarda, 2019 yılı itibarıyla “Vazgeçilen gelir tutarı” 36 milyar 800 milyon lira. Daha önceden geçen araçlarla ilgili ödenen paralar hariç. Kime ödendi? O meşhur 5 müteahhide ödendi.

Aynı zamanda Sayın Erdoğan’ın konuşmasından anlıyoruz ki, pandemi döneminde milletimize verilen nakit desteği 35 milyar lira nakit desteğinden bahsetti. Bakar mısınız; 83 milyon vatandaşa 35 milyar, o beş müteahhide 36 milyar lira. 83 milyon birarada o 5 müteahhit kadar olamıyoruz. Bu iktidar milletin iktidarı değil, 5 müteahhidin iktidarı. Devlet çok pahalı yönetiliyor. Bir bürokrat 12 arabayla niye gezer. Sadece şatafat."

Kapalı Maraş

Kıbrıs adası Kapalı Maraş'ta taraflar arasında kalıcı bir çözüme ulaşıldığını hatırlatan Türkkan, "Kapalı Maraş'ın bugün açılıyor olması, Türkiye'nin ve Türk milletinin Doğu Akdeniz'deki hakimiyetini kırmak isteyenlerin ayağına takılan büyük bir çelmedir. Kıbrıs'ta Türk milletini ve Türk Devletini yok sayan Rumlara, Yunanistan'a ve Avrupa Birliğine atılan büyük bir tokattır" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU