Yeni bir araştırma ortaya koydu: Hangi erkeklerin aldatma ihtimali daha yüksek?

"Testosteron seviyeleri yüksek olan ve dolayısıyla kalın sesli erkekler, aldatma davranışına daha yatkın ve romantik ilişkilerine bağlılığı daha az"

Araştırmacılara göre kadınlar, kalın sesli erkekleri çekici buluyor (Pixabay)

Çin’in Çongçing şehrindeki Güneybatı Üniversitesi’nden araştırmacılar, düşük perdeli, kalın sesli ve maskülen erkeklerin partnerlerini aldatma olasılığının daha fazla olduğunu keşfetti.

Yaş ortalaması 20 olarak belirlenen 116 erkek ve 145 kadının katıldığı araştırmada katılımcıların ses perdeleri ölçüldü. Daha sonra araştımacılara sadakat ve tek eşliliğe dair sorular yöneltildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bulguları değerlendiren araştırmacılar, “Maskülen erkeklerin aldatma eğilimlerinin, daha feminen erkeklere kıyasla daha fazla olduğunu ve romantik ilişkilerinde daha az bağlılık gösterdiklerini keşfettik” diye yazdı.

Personality and Individual Differences isimli hakemli dergide yayımlanan araştırmada, kadınlara dair benzer bir ilişki bulunamadı. Öte yandan kadınların kalın sesli erkekleri daha çekici bulduğu ortaya çıktı.

Bu nedenle araştırmacılar, bulguların testosteron seviyelerinden kaynaklanabileceğini ifade etti:

Testosteron seviyeleri yüksek olan ve dolayısıyla kalın sesli erkekler, aldatma davranışına daha yatkın ve romantik ilişkilerine bağlılığı daha az.

Evrimsel psikoloji açısından, erkeksi sesleri olan erkekler, diğer erkekler arasındaki statülerini artırırken, kadınları da daha fazla çekebilir.


Independent Türkçe, Sky News

DAHA FAZLA HABER OKU