Christopher Nolan'ın Tenet filmindeki fikri The Big Bang Theory'den aldığı düşünülüyor

Dizinin 2009 tarihli bölümünde Sheldon Cooper "ters entropi" fikrini tartışmıştı

Christopher Nolan, Tenet vizyona girmeden önce onu romantik komedilerle kıyaslamıştı (CBS)

Bazı Tenet hayranları, Christopher Nolan'ın gişe rekoru kıran bilimkurgu filminin önermesinin aslında, The Big Bang Theory'nin eski bir bölümünde anahatlarıyla açıklandığına inanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Popüler sitcom dizisi, ikinci sezonun ilk kez 2009'da yayımlanan "The Work Song Nanocluster" adlı bölümünde, filmin akıllara durgunluk veren fikrini tarif ediyor gibi görünüyor.

Bölümde Sheldon Cooper (Jim Parsons) Nolan’ın büyük başarı elde eden son filminin arkasındaki ana fikir olan ters entropi hakkında kafeinin tetiklediği biçimde gevezelik etmeden önce sağlıksız miktarda kahve içerken görülüyor.

Tenet'te karakterler, vücutlarının entropisini tersine çevirerek zamanda geriye gidebiliyor.

The Big Bang Theory'den alınan kesitte Sheldon şunları söylüyor:

Bütün entropi ideolojisini tersine çevirip sonucun nedenden önce geldiğini tekrar düşünelim. Yani düşündüğünüz evren merkezden dışarı doğru genişlemiyor, hayır, geri çekiliyor! Bir olasılık alanından! Bum!

Hepimizin aslında Kırmızı Kraliçe'nin önünde duran, Aynanın İçinden Bakan Alice'ler olduğumuz bir alan ve susuzluğumuzu gidermek için bir kraker teklif ediliyor...bum!

Bölümden alınan kesit Reddit'te, yanında "Adım gibi eminim. Christopher Nolan, Sheldon'dan esinlendi!" yorumuyla birlikte paylaşıldı.

Tenet'in hikaye örgüsünün Sheldon'ın ağzından gelişigüzel dökülen kısa fikirden çok daha ayrıntılı olduğu ortada olsa da film, Cooper'la birebir aynı terminolojiyi kullanarak özellikle "entropiyi tersine çevirmekten" bahsediyor.

Ne var ki, filmi izleyen birçok kişi, Tenet'in konusunu ve bahsettiği zamanda yolculuk mekaniğini fazla karmaşık buldu. Bazı sinemaseverler filmin muğlaklığından şikayet ediyor.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU