The Walking Dead 10. sezon: Meşhur karakter neden ölürken gülümsedi?

The Walking Dead’in 10. sezonunun geciken finali önemli bir karakterin ölümüyle sonlandı, peki bu karakter neden yüzünde bir tebessümle öldü?

Dizinin 10. sezonuna 6 yeni bonus bölüm ekleneceği açıklanmıştı (AMC)

Uzun bir gecikmenin ardından The Walking Dead 10. sezon sonlandı. Peki meşhur karakterlerden biri neden gülümseyerek öldü?

The Walking Dead hayranları merakta bırakan sonlara yabancı değil ama bunun son örneği tamamen kaza eseri gerçekleşti. The Walking Dead 10. sezonun sondan önceki bölümü 5 Nisan'da yayımlanmış, bölümde Beta ve Whispererlar devasa bir zombi sürüsünü doğrudan Alexandria'nın kapılarına getirmişti. Neyse ki şehir sakinleri daha önce bölgeyi boşaltıp yakındaki bir hastaneye sığınmışlardı ama Beta fısıldama becerilerinin tümünü kullanıp konumlarını öğrenmiş ve son bir karşılaşma için sığınmacı kahramanlarımızın üstüne yürümeye başlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

*Uyarı - Yazının devamında spoiler'lar bulunuyor*

Peki mutsuzluğuyla nam salmış bu cani neden mağlubiyet anında tebessüm etti? Bunun başlıca nedeni Alpha'nın felsefesi. Samantha Morton'ın canlandırdığı Whisperer lideriyle tanışmadan önce Beta, akıl hastalarına özel bir hastanede tek başına yaşayan, yönünü tamamen kaybetmiş bir karakterdi. Alpha hayatına girip Beta'nın hayatına yön verdi ve sırrını korudu, ikili birlikte Whispererları kurdu.

İnsan derisi kuşanıp yabanda yaşamak dışında Whispererların felsefesinin köşe taşlarından biri "ölümü tamamen kucaklamaktı." Alpha'nın bu şiara riayet etmediği söylenebilir (gerçi Negan ona pek de gülümseme fırsatı tanımamıştı) ama Beta buna yüzde yüz sadık kaldı. Tabii bu kendi ölümünü de kucaklamak anlamına geliyor.

Bu nefret ettiği bir düşmana mağlup olmak ve Alexandria'dan intikam alamamak anlamına gelse de Whispererların ölümü her şeyin üstünde tutması Beta'nın son anlarında öncelikli oldu. Belki de Whispererların çarpık mantığında Beta, The Walking Dead'in "hayat döngüsünü" onurlandırarak iradesinin beslediği zombiler yoluyla yaşamaya devam edeceğine inanıyor.

 

 

Öte yandan ölüm döşeğinde takındığı tebessümün tek sebebi Beta'nın Alpha'nın öğretilerine adanmışlığı değil. Alpha öldüğünde Beta'nın kişiliği gözle görülür düzeyde evrildi. Zombileri onurlandırmanın ve onlara saygı duymanın yanı sıra Beta sanrılarında onların seslerini de duymaya başlamıştı. Beta ölülerin derilerini kuşanıp aralarında gezinen biri olmaktan zombilerle tam olarak bir olmuş bir caniye evrildi. Alpha'nın ölümünün yarattığı travma Beta'nın mevcut akıl hastalığıyla birleşince insandan çok zombi olan bir şahsiyet yarattı.

Beta zombilerle çevrili şekilde ölürken onlarla olan birliğinin o anda gerçeklik haline geldiğini görüyor. Çoğu için aç zombiler tarafından yenilmek bir ceza olurdu ama Beta için bu deneyim hem doğal, hem de kutlanılacak bir şey. Alpha daha önce yenilenlerin sürüyü beslemekten mutlu olması gerektiğini söylemişti ama Beta başka kimsenin yapamayacağı şekilde bu tavrın timsali oluyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU