Hindistan’da 18 öğrenci sınavda başarısız olduğu için intihar etti

“İçine kapanmış ve yemeden içmeden kesilmişti. Ancak intihar edeceğini hiç düşünmemiştik”

Fotoğraf: Al-Issa - Unicef

Saptarshi Ray - The Independent

Hindistan’da bir hafta içinde 18 öğrenci kötü sınav sonuçları nedeniyle intihar etti.

Indian Express’in haberine göre Narayana Koleji öğrencisi G Nagendra, matematik sınavında başarısız olmasının ardından Kushaiguda’daki evinde kendini astı. Babası G Vivekananda, oğlunun iyi bir öğrenci olduğunu ve sınav sonucunu görünce afalladığını söyledi. Vivekananda, “En sevdiği derste, matematikte başarısız olduğuna inanamadık. İçine kapanmış ve yemeden içmeden kesilmişti. Ancak intihar edeceğini hiç düşünmemiştik” dedi.

Press Trust of India haber ajansına göre 2 dersten başarısız sonuç alan Nizamabad’lı V Vennela da 18 Nisan gecesi böcek ilacı içti ve ertesi sabah hayatını kaybetti.

Öte yandan binlerce öğrencinin sınavdan kötü sonuç almasının nedeninin, sonuçların kontrolü sırasında yaşanan teknik hatalar olduğu iddia edildi. Öğrenci gruplarının ve velilerinin gitgide yayılan protestoları sonucunda Telangana eyalet yönetimi başarısız 300 binden fazla öğrencinin test sonuçlarının yeniden değerlendirilmesini talep etti.

 

 

Habercilere açıklamada bulunan Telangana Ebeveynler Birliği Başkanı N Narayana’ya göre, sonuçları işlemekle görevli firma Globarena Technologies en başta ufak teknik hatalar olduğunu itiraf etti ama bunları düzelttiklerini söyledi. Başkan Narayana, “Şimdi görünen o ki tüm süreç hatalarla doluymuş. Ne yazık ki bu hatalar yüzünden başarısız olan öğrenciler kendi canlarına kıyıyor” dedi.

Telugu dil sınavından sıfır puan alan G Navya isimli öğrencinin yeniden değerlendirme için başvuruda bulunmasının ardından puanının 99 olarak düzeltilmesiyle protestolar artış gösterdi.

Telangana Eyalet Eğitim Bakanı G Jagdish Reddy, “Eğer ortada bir hata varsa bu hatanın sorumlularını tespit edecek ve cezalandıracağız” dedi. Bununla beraber, Globarena CEO’su VSN Raju, “İddia edildiği gibi büyük bir hata yapmadık” diyerek suçlamaları reddetti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU