Beyaz Saray diken üstünde: Maskesini çıkaran Trump kurallara ne kadar uyacak?

Sözcü Judd Deere'nin "Gerekli önlemler alındı" sözleri, konuttaki kasvetli havayı dağıtmaya yetmedi

Donald Trump balkonda fotoğraf için poz verirken maskesini çıkardı (AFP)

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konduktan sonra Walter Reed Askeri Hastanesi'ne kaldırılan ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'a dönüşü çalışanlar arasında korku dalgasına yol açtı.

Trump'ın devam eden hastalığına rağmen hastaneden ayrılma kararının Beyaz Saray ve Gizli Servis personeli arasında tedirginlik yarattığı belirtiliyor.

Halihazırda 10'u aşkın vakanın görüldüğü Beyaz Saray'da çalışanlar, Trump'ın kurallara uymayıp kendilerini de enfekte etmesinden endişe duyuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pandemi boyunca Beyaz Saray'daki görevlerine devam eden muhafızlar, mübaşirler, mutfak personeli ve Gizli Servis üyeleri şimdi yeni koronavirüs noktası haline gelen başkanlık konutunda salgın tehdidine rağmen çalışmayı sürdürecek.

Pazartesi akşamı Beyaz Saray'a döndüğünde meydan okurcasına maskesini çıkaran ve bir fotoğrafçının birkaç metre yakınındayken balkondan poz veren Trump ise hastalık bulaştıracak bir aşamada olmasına rağmen kurallara aldırış etmeyeceği sinyalini veriyor.

Associated Press'in (AP) haberine göre Beyaz Saray Sözcüsü Judd Deere ise konutta sadece Başkan ve ailesini değil, yerleşkede çalışan her personeli korumak için Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) yönergelerine uyumlu olarak gerekli her önlemin alındığını söylüyor.

Deere, Başkan'a fiziksel erişimin önemli ölçüde sınırlı olacağını ve ona yaklaşacak kişilerin de uygun koruyucu ekipman giyeceğini belirtiyor.

Ancak bu açıklamaların Beyaz Saray'daki kasvetli havayı dağıtmaya yetmediği, personelin virüse maruz kalma kaygısı taşıdığı ifade ediliyor.

 

Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU