İnce'den "parti kurma" açıklaması: Milleti bir dinleyelim bakalım

İnce, bir gazetecinin "parti kurma ihtimaliniz olduğu söyleniyor" sözlerine karşılık verdi

Fotoğraf: AA

"1000 Günde Memleket Hareketi"ni başlatan eski CHP Yalova Milletvekili ve partinin son cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bir gazetecinin "parti kurma ihtimaliniz olduğu söyleniyor" demesi üzerine, "Biz milleti dolaşıyoruz. Şu anda herhalde 27'nci vilayeti gezdik. Buradan Adana'ya geçeceğiz. Milleti bir dinleyelim bakalım, millet bize ne diyecek" dedi.

İnce, Niğde'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

İnce, ziyaret sonrasında gazetecilere, Türkiye'nin düşük gelir sarmalında olduğunu söyledi.

Memleket hareketinin kurucularıyla ülkeyi karış karış gezerek, esnafı, emeklileri, işsizleri, çiftçileri dinlediklerini belirten İnce, şunları kaydetti:

Esnaf siftahsız dükkan kapatıyor, emekliler geçinemiyor, gençler işsiz. İbretlik bir Bakanlar Kurulu var. Sanki dalga geçiyorlar. Memleketimiz, böyle kötü yönetimi hak etmiyor. Türkiye kötü yönetiliyor. Türkiye gerçekten çok kötü yönetiliyor. İnsanlar perişan durumda. Çiftçi perişan, hayvancı perişan, besici perişan durumda. Ama bir de muhalefet var bunun yanında. Ne yazık ki millet bu iktidardan da bu muhalefetten de memnun değil. Biz onun için memleket hareketinin kurucuları olarak karış karış Türkiye'yi geziyoruz. Bu millete bir seçenek olmaya, bu millete üçüncü bir yol olmaya çalışıyoruz.

Parti kurma konusunda açıklama

İnce, bir gazetecinin "parti kurma ihtimaliniz olduğu söyleniyor" demesi üzerine, "Biz milleti dolaşıyoruz. Şu anda herhalde 27'nci vilayeti gezdik. Buradan Adana'ya geçeceğiz. Milleti bir dinleyelim bakalım, millet bize ne diyecek" dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU