Dünyadaki Kovid-19 vaka sayısı açıklanandan 20 kat fazla olabilir

Dünya Sağlık Örgütü, dünya nüfusunun yüzde 10'unun koronavirüsle enfekte olduğu tahmininde bulundu

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisinin tahminine göre dünyada 760 milyon kişi koronavirüse yakalanmış olabilir / Fotoğraf: AA 

Dünya çapında tespit edilen yeni tip koronavirüs vaka sayısı 35 milyonu geçerken, semptom göstermediği için kayıtlara dahil edilmeyen kişilerden dolayı gerçek vaka sayısıyla ilgili tartışmalar tüm dünyada sürüyor.

Hem vaka sayısı hem de can kaybı sürekli olarak artış gösteriyor. Henüz virüsü alt edebilecek bir aşı bulunabilmiş değil.

Dünyanın dört bir yanında aşı çalışmaları devam ederken Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ)  yetkilisinde "çarpıcı" bir açıklama geldi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


DSÖ Acil Durum Programı Direktörü Dr. Michael Ryan, dünyada her 10 kişiden 1'inin koronavirüs tarafından enfekte edildiği tahmininde bulundu.

Ryan'ın verdiği oran doğruysa dünya üzerinde koronavirüs vaka sayısı açıklanandan 20 kat daha fazla.

Ryan, önümüzde zor bir dönem olduğu uyarısında bulunurken kırsal kesimle şehirler arasında virüsün yayılımında farklılıklar olduğunu kaydetti.

Salgının hala bütün dünya için tehdit oluşturduğunun altını çizen Ryan, "Pek çok ölüm önlendi, daha birçok hayatı da kurtarabiliriz. Salgın devam edecek ancak bulaşmayı azaltmak ve hayat kurtarmak için bir şeyler yapabiliriz" diye konuştu.

Ryan, salgının yayılmaya devam edeceğini, ancak bulaştırmayı kontrol altına alma ve hayat kurtarma araçlarının olduğunu ekledi.

"Avrupa ile Doğu Akdeniz'de ölümde artış var" Ryan, Güneydoğu Asya'da vaka sayısında, Avrupa ile Doğu Akdeniz'de ise ölüm sayısında artış yaşandığını, ancak Afrika ile Batı Pasifik'te 'durumun çok daha olumlu' olduğunu anlattı.

Ryan'ın bu açıklamalarında göre 7,6 milyarlık dünyada sadece 760 milyon insanın koronavirüse yakalanmış olabileceği anlamına geliyor. 

Ancak bu sayı bile DSÖ ve Johns Hopkins Üniversitesi tarafından kayıt altına alınan doğrulanmış vaka sayısının çok üzerinde.
 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU