ABB video yayınladı: Güvenlik görevlimizin üzerine akla ve vicdana sığmayacak şekilde araç sürüldü

MHP’li vekil Haberal’ın şoförünün aracını üzerine sürerek belediye çalışanına çarptığı görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal’ın belediyede çalışan bir güvenlik görevlisiyle ilgili yaşadığı olayla ilgili video yayınladı. Videoyla beraber yapılan açıklamada “Görüntülerde de sabit olduğu üzere, özel güvenlik görevlimizin üzerine göz göre göre, akla ve vicdana sığmayacak şekilde araç sürülmüştür” denildi.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in Ankara Hacı Bayram Veli Camii'ndeki cenaze töreninde, araçla kapalı alana girmek isteyen MHP'li vekil Erkan Haberal'ın şoförü, belediye görevlisine bilerek çarptığı görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı.

Belediyenin resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada caminin güvenliğinin resmi kolluk kuvveti ile birlikte belediye tarafından sağlandığı hatırlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Polis karar aldı, araç girişi durduruldu”

Haberal’ın aracıyla girmek istediği alanla ilgili bilgi verilen açıklamada şöyle denildi:

Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nin protokol otopark kapasitesi 10 araçtır. Cenaze töreninde yaklaşık 40 araç önceden alana giriş yapmıştır. Çıkış esnasında trafikte sorun yaşanabileceği sebebiyle, polisin aldığı kararla alana araç girişi durdurulmuştur. Otopark ve çevresinin durumu ekteki fotoğraflarla sabittir. Bundan sonraki tüm süreçler de devletin resmi polisleri ile törene katılanlar arasında yaşanmıştır.

Bölgenin kamera sistemi ile izlendiğini ifade eden belediye açıklamasında “Bu sistem tarafından kaydedilen görüntülerde yolun polis araçları tarafından kapatıldığı sabittir” dedi.

"Tehditler savurdu"

Açıklama şöyle devam etti:

Görüntülerde, aracın durdurulması üzerine Sayın Erkan Haberal’ın polislerle konuştuğu, ardından da cenaze töreni alanına yaya olarak devam ettiği görülmektedir. Hemen ardından alana gelen Sayın Mehmet Haberal da, kendisine durumun açıklanması üzerine yaya olarak yoluna devam etmiştir. Sayın Erkan Haberal’ın bölgeden ayrılmasından bir süre sonra şoförlüğünü yapan şahıs, polisin açıklamalarına rağmen içeriye girmekte ısrar etmiş, araca resmi plaka takmış ve ardından da tehditler savurarak aracını özel güvenlik görevlimizin üzerine sürmüştür.

"Sadece kendisine verilen talimatları uyguladı"

10 yıl önce Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlayan ve dokuz yıldır aynı bölgede görev yapan özel güvenlik görevlimiz, görüntülerde de görüldüğü üzere sadece kendisine verilen talimatları uygulamış, kimse ile sözlü iletişim kurmamıştır. Güvenlik görevlimiz aracın bilerek çarpması sonucunda yaralanmıştır. Anında müdahale gerçekleştirilen özel güvenlik görevlimizin sağlık durumu iyidir. Kendisi ile yönetimimiz yakinen ilgilenmekte, süreci takip etmektedir.

Bir süre sonra şoför, yetkililerimize “Ben Erkan Haberal’ın danışmanıyım. Bir hata yaptım. Makamı içeriden alabilir miyim?” ifadelerini kullanmıştır. Yetkililerimiz ise süreci polisin yönettiğini kendisine bir kez daha vurgulamıştır.

Açıklamada “Görüntülerde de sabit olduğu üzere, özel güvenlik görevlimizin üzerine göz göre göre, akla ve vicdana sığmayacak şekilde araç sürülmüştür. Gerek özel güvenlik görevlimiz şahsı adına gerekse ANFA Güvenlik kurum adına, aracı süren şahıs hakkında şikâyetçi olmuştur” ifadeleri de yer almıştı.

Haberal "Doğal olarak şoförüm tepki gösterip çarptı" demişti

Haberal, yaşanan olay sonrası sosyal medyada bir dizi mesaj ile açıklama yapmıştı. Görevini yapan görevlinin “maksatlı, kötü niyetli ve provokatif” olduğunu iddia eden Haberal’ın “Doğal olarak da şoförüm tepkisini gösterip otomobili sürünce orada görevli bulunan bir şahsa çarpmış, bunun üzerine da şahsıma iftira kampanyası hazırlanarak sosyal medyadan servis edilmiştir” ifadeleri dikkati çekmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU