MHP’li vekilden Mansur Yavaş’a: Ezer geçeriz

Araçla yasaklı alana girmek isteyen MHP'li vekilin şoförü, belediye görevlisine çarpmıştı. MHP'li vekil, olay üzerinden Mansur Yavaş'ı “ezer geçeriz” ifadesiyle tehdit etti

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı “Ezer geçeriz” diyerek tehdit etti.

Ersoy, Twitter hesabından MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal ile Ankara Büyükşehir Belediyesi görevlisi arasında yaşanan olaya atıfta bulunarak Yavaş’ı hedef alarak şu mesajı paylaştı:

MHP'li vekilin bu ifadesinin Haberal'ın şoförünün "belediye görevlisini ezmeye çalıştı" yorumlarının ardından gelmesi dikkati çekti.

Ne olmuştu?

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in Ankara Hacı Bayram Veli Camii'ndeki cenaze töreninde, araçla kapalı alana girmek istediği belirtilen Meclis İdare Amiri ve MHP Milletvekili Erkan Haberal'ın şoförü, belediye görevlisine görevlisine çarpmıştı.

Güvenlik görevlisinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken olay anının görüntüleri sosyal medyada yayılmış ve tepki çekmişti. Bazı kullanıcılar, şoförün bilerek ve isteyerek belediye görevlisini ezmeye çalıştığını yazmıştı.

Olayı “müessif ve münasebetsiz” olarak niteleyen Haberal, “Resmî otomobilimi kullanan şoför arkadaşımla camiye giriş esnasında Büyükşehir Belediyesi ANFA görevlisinin son derece kaba ve kırıcı muamelesine maruz kaldım” demişti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili olarak adli işlem başlatıldığını ve özel güvenlik görevlisinin hayati tehlikesinin bulunmadığını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU