Erdoğan: Yargımız 6-8 Ekim olayları ve çukur eylemlerinin hesabını soruyor

Erdoğan, terör örgütünün sadece cana ve mala kast etmediğini aynı zamanda bölgedeki Kürt vatandaşların inancına ve mahremiyetine de el uzattığını söyledi ve yargının 6-8 Ekim olayları ve çukur eylemlerinin hesabını hukuk önünde sorduğunu kaydetti

Erdoğan, partisinin Konya İl Teşkilatı ile Selçuklu ilçesinde yer alan Ecdat Parkı'ndaki yemekte bir araya geldi. Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıl sonra başlayan Kobani soruşturmasına ilişkin olarak, "Yargımız, nasıl FETÖ'cü alçaklardan 15 Temmuz'un hesabını soruyorsa, bölücü örgütün uzantılarından da 6-8 Ekim olayları ve çukur eylemlerinin hesabını hukuk önünde soruyor" dedi.

Erdoğan, AK Parti Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen yemekte konuştu.

Terör örgütünün sadece cana ve mala kast etmediğini aynı zamanda bölgedeki Kürt vatandaşların inancına ve mahremiyetine de el uzattığını söyleyen Erdoğan, camiler, okullar, Kur'an kursları, kütüphaneler, sağlık tesisleri, hatta yaralı taşıyan ambulansların teröristlerin hedefi olduğunu bildirdi.

Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eserlerinden biri olan 1500'lü yıllarda inşa edilen Fatih Paşa Camisinin terör örgütü mensupları tarafından yakıldığını, vatandaşlara ait binlerce iş yeri ve dükkanın da yine teröristlerce yağmalandığını ifade eden Erdoğan, her iki hadisenin bu ülkeye ekonomik maliyetinin 15 milyar liradan fazla olduğunu söyledi.

Cezasız kalan her suçun faili daha da azgınlaştırdığını, hesap sorulmayan her cürümün de yeni zulümlere davetiye çıkardığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

Maalesef bu ülke, geçmişte yapanın yanına kar kaldığı, darbecilerden eli kanlı katillere kadar birilerinden hesap sorulamadığı dönemler yaşamıştır. Hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunun yürürlükte olduğu bu dönemler artık geride kalmıştır. Biz ülkemize bir daha böyle bir utancı, milletimize böyle bir acıyı yaşatmamakta kararlıyız. Yargımız nasıl FETÖ'cü alçaklardan 15 Temmuz'un hesabını soruyorsa, bölücü örgütün uzantılarından da 6-8 Ekim olayları ve çukur eylemlerinin hesabını hukuk önünde soruyor. Demokrasiyi savunan herkesin görevi, bölücü örgütün siyasi uzantılarına koltuk değnekliği yapmak yerine adaletin tecellisine yardımcı olmaktır. Meşhur tabirle ağır ağır ilerlese de adaletin gideceği yere er ya da geç muhakkak varacağına inanıyorum.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani olaylarına ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soruşturma kapsamında eski HDP'li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya serbest bırakılırken, aralarında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen olmak üzere 17 kişi tutuklandı.

Ayhan Bilgen görevden alınırken yerine Kars Valisi Türker Öksüz kayyum olarak atandı.

Bu karar sonrası HDP'li il belediyesi kalmamış oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU