Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "kuşatma" uyarısı: Biz bu oyunu çok önceden gördük

Konya Şehir Hastanesi'nin açılışında konuşan Erdoğan, "Bugün dünyayı meşgul eden kriz alanlarının neredeyse tamamı ülkemizin etrafında yer alıyor. Bu tablo Türkiye'nin açık bir kuşatma altına alınmaya çalışıldığıdır" dedi

Erdoğan, Konya'da yaptığı konuşmada Türkiye'nin tüm imkanlarıyla Azerbaycan'nın yanında yer almaya devam edeceğini söyledi / Fotoğraf: AA 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi açılış töreninde katıldı. 

Burada konuşan Erdoğan, "kuşatma" uyarısında bulundu. 

Bugün dünyayı meşgul eden kriz alanlarının neredeyse tamamı Türkiye’nin etrafında yer aldığına dikkati çeken Erdoğan, "Bu tablo Türkiye’nin açık bir kuşatma altına alınmaya çalışıldığıdır. Biz bu oyunu çok önceden gördük" dedi. 

Erdoğan, şehir hastanelerinin sağlık alanında yaptıkları hizmetlerin zirve noktası olduğunu belirterek bunlardan birini Konya'ya inşa ettiklerini söyledi. 

TBMM'nin dün başlayan yeni yasama yılı vesilesi ile ülkemizin önemli konularını dünya ile ve milletimizle paylaşma fırsatı bulduklarını vurgulayan Erdoğan, "Ülkemizin son dönemde içeride ve dışarıda yürüttüğü mücadele var" diye konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Türkiye yeni dünya düzeninde dışlanmak isteniyor" diyen Erdoğan şöyle devam etti: 

"Kriz alanlarının hemen hepsi ülkemizin etrafında yer alıyor. Bir yandan ülkemizin bütünlüğünü devletimizin gücünü korurken diğer yandan bu kuşatmayı yaracak adımları birer birer yerine getirdik. Dünyaya bunun kolay olmayacağının mesajı verdik. Artık hem sahada hem de masada asli yeri olan bir ülke durumdayız.

Elbette bunun bir bedeli oldu bizi yolumuzdan döndürmeye çalıştılar hamdolsun bu yoldan dönmedik dönmeyeceğiz. Hep söylediğimiz gibi başaramadılar başaramayacaklar. Hangi örgütten olursa olsun hiçbir terör örgütüne göz açtırmıyor nefes aldırmıyoruz.

Sadece oralardan yapılacak saldırılar ta merkezinde kontrol altına almak için Suriye’de operasyonlar yaptık. Artık bu oyunun başarı şansı olmadığını görmeliler. Benzer bir oyunu Akdeniz’de de oynamak istediler. Libya ile yaptığımız anlaşma sayesinde Doğu Akdeniz’deki büyük bir bölümü meşru faaliyet alanımıza dönüştürdük. Ülkemize kuru sıkı tehditlerle içi boş şantajlarla komik gövde gösterileriyle geri adım attıramayanlar nihayet diyalog çağrımıza kulak vermek zorunda kaldı." 

"Tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız"

Karadeniz’de keşfettikleri doğalgaz rezervi millete olarak moral verdiğini dile getiren Erdoğan Ermenistan ile Azerbaycan arasında devam eden çatışmaya değindi. 

"Karabağ işgalden kurtulana kadar mücadele sürecek" ifadelerini kullanan Erdoğan şunları kaydetti: 

"Ermenistan aşağılık katliamlarla işgal ettiği Karabağ sorunu henüz çözülmemişken yeniden Azerbaycan topraklarına saldırdı ama bu sefer hiç beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Türkiye olarak tüm imkanlarımızla ve kalbimizle Azerbaycan’ın yanındayız ve yanında olacağız. Azerbaycan ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı. Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecek.

Sadece bununla kalmadık, 'Dünya 5'ten büyüktür' çıkışımızda küresel sistemi adeta bloke edenlere, bunun o kadar kolay olmayacağının mesajını verdik. Önce ülkemizi dikkate almayarak sözlerimize kulaklarını kapatarak, gayretlerimizi küçümseyerek eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalışanlar sonunda kazın ayağının öyle olmadığını gördüler."

Konya Şehir Hastanesi'nin özellikleri

Konuşmaların ardından kurdeleler kesilerek hizmete açılan Konya Şehir Hastanesi 256 yoğun bakım, 108 acil ve 30 diyaliz yatağı olmak üzere 1250 yatakla faaliyet gösterecek.

380 poliklinik ve 49 ameliyathanesi olan hastanenin 73 görüntüleme odası, 442 tek yataklı, 272 iki yataklı odasının yanı sıra 8 adet de suit odası bulunuyor.

421 bin 566 metrekare kapalı alanı olan hastane 2 bin 923 kapalı 188 açık otopark kapasitesine sahip.

Trijenerasyon sistemi ile kesintisiz enerjiye sahip hastanenin hava ambulanslarının kullanabilmesi için helikopter pisti bulunuyor.

Gelişmiş tıbbi donanım ve nitelikli insan kaynağı ile hizmet verecek hastane hem Konya hem de çevre illerin sağlık hizmetlerine önemli katkılar yapacak.

Yurt dışından hasta kabulü ile sağlık turizmi alanında hizmet verecek hastane ülke ekonomisine de katkı sağlayacak.
 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU