İsveçli moda devi H&M, 250 mağazasını kapatıyor

Dünyanın en büyük ikinci moda perakendecisi H&M, internet üzerinden alışverişlerin çok fazla artması nedeniyle dünya genelinde 250 merkezini kapatacağını duyurdu

Fotoğraf: Reuters

Koronavirüs salgınının insanları internet üzerinden daha çok alışveriş yapmaya yönlendirmesinin ardından maliyet kesintisine gitme kararı alan İsveç merkezli tekstil devi H&M, dünya genelinde 250 mağazasını kapatacağını duyurdu. 

Dünyanın en büyük ikinci moda perakendecisi, mağaza kapatmalara gelecek seneden itibaren başlayacak. 

Satışları eylülde sınırlı da olsa toparlayan H&M, hâlen 2019’un aynı dönemine kıyasla yüzde 5 geride seyrediyor. 

Dünya çapında 5 bin mağazası bulunan markanın hangi ülkede kaç merkezini kapatacağı ise henüz net değil. 

Karantina süreci boyunca 166 mağazasını kapatan, bir kısmı hâlen sınırlı saatlerde çalışan H&M, 31 Ağustos’a kadar süren dokuz ayda yaklaşık 260 milyon dolar kâr etmişti. 

İsveçli markadan yapılan açıklamada online talebi karşılamak için dijitale olan yatırımların artacağı ifade edildi. 

Şirketin CEO’su Helena Helmersson ise “Zorluklar hâlâ çok uzakta görünmese de en kötünün geride kaldığına inanıyoruz. Krizden daha güçlü çıkmak için yerimizi iyi şekilde aldık” dedi. 

Spor giyimin tepesindeki marka Nike’ın Yönetim Kurulu Başkanı John Donahoe da 23 Eylül’de yaptığı açıklamada haziran-ağustos arası üç aylık dönemde online satışların yüzde 82 arttığını söylemiş, tamamen internet üzerinden satış modeline geçmenin seçenekler arasında olduğunu belirtmişti. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU