İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu: Millet İttifakı masada hep olacak

Millet İttifakı'nın durumu ile ilgili konuşan Kavuncu, "Ortada başarılı olmuş bir ittifak var. Bunun sonuçlarını yerel seçimlerde hep birlikte gördük. Başarı, ittifakın da değerli olmasını beraberinde getiriyor" dedi

Fotoğraf: Medyascope TV

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu , Medyascope TV’de yayınlanan “Açık Oturum” programında Edgar Şar’ın konuğu oldu.

Millet İttifakı’nın değerlendirildiği programda, ülke gündemi ve son gelişmeler de ele alındı.

Kaftancıoğlu, ilişkilerin sadece seçim döneminde değil bugün de İYİ Partiyle CHP’yi birleştiren ilkeler ışığında bir arada olduklarını ve bu ilkelerin toplumsallaştırılması için mücadele ettiklerini aktardı.

Kavuncu ise, “Ortada başarılı olmuş bir ittifak var. Bunun sonuçlarını yerel seçimlerde hep birlikte gördük. Başarı, ittifakın da değerli olmasını beraberinde getiriyor" dedi.

Millet İttifakı'nın başarısına vurgu yapan Kavuncu şöyle devam etti:

Dolayısıyla bundan sonraki dönemde Partilerimizin ilgili kurulları nasıl değerlendirir bilemiyoruz fakat Millet İttifakı masada hep olacak. Çünkü 25 yıldır yönetilen İBB el değiştirdi. Türkiye’nin birçok yerinde muvaffak oldu. Bundan dolayı her zaman masada olacak. İlkeler dâhilinde yapılmış bir ittifaktır bu. Siyasi görüşlerimiz farklı olsa da temel değerler ve ortak hedef etrafında birleşildi ve bu da başarıyı getirdi. 

"31 Mart ve 23 Haziran dönüm noktası oldu"

Paylaşmak istedikleri tek konunun İstanbul’un huzuru ve Türkiye’nin demokratikleşmesi olduğunu belirten Kavuncu şunları kaydetti:

Millet İttifakının başarılı olmuş adaylarının halka huzuru, mutluluğu, yaşanacak bir kenti var etmesi bizim paylaşmak istediğimiz tek ana hedeftir. Dolayısıyla bu ilke üzerinde zaten bir mutabakat sağlandıktan sonra gerisi teferruata giriyor. Çünkü başarıyı önceliyorsunuz. 31 Mart ve 23 Haziran Türkiye’de bir dönüm noktası oldu. Biz bunun Türkiye’de nasıl bir dönüşüme yol açtığını 10 sene sonra daha iyi hissedeceğiz. Belediyelerin başarısı için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz çünkü biliyoruz ki belediyenin başarısı demek millettin mutluluğu demek, vatandaşın huzur demek.

"Yapısal olarak yapılan çalışmaların meyvesini vereceğinden eminim"

İmamoğlu’nun performansıyla ilgili yorum yapılması için henüz çok erken olduğunu ifade eden Kavuncu, “Elbette eleştiriler ve övgüler olacaktır; ayrıca tatmin olunamayan çalışmalarla ilgili yol da gösterilecek. Ancak 25 yıllık bir belediyenin akabinde, 90 bin kişinin çalıştığı ve 25 yıldır da koyu bir partizanlıkla yönetilmiş bir belediyeden bahsediyoruz. Meclis çoğunluğu sizin elinizde değil. Çok zor bir ortamda, belki de dünyanın en zor belediyelerinden birini yönetmek mecburiyetindesiniz" dedi.

Kavuncu ayrıca, "Yapısal olarak yapılan çalışmaların ilerleyen süreçte meyvesini vereceğinden de eminim. Millet İttifakının adayları başarılı olmaya mahkûmlar” ifadelerini kullandı.

"Hukuk herkes için geçerlidir"

HDP’ye yönelik operasyonları değerlendiren Kavuncu şunları kaydetti:

Ben siyasete atılmadan önce de mensubu olduğum Partinin görüşlerini savunuyordum. O da şuydu; sosyal demokrat bir ideolojinin sahibi olursunuz; ama bunu şiddet ve terörle yan yana getirerek yaşatmaya çalışırsınız, şiddetle karşısında olurum. Liberal bir partinin savunucusu olursunuz ama terörle aranıza mesafe koyamazsınız; bunun da tamamen karşısında olurum. Veya Türk Milliyetçisi görüşe sahip bir partisinizdir; ama şiddetle, terörle aranıza mesafe koyamazsınız; bunun da şiddetle karşısında olurum. HDP’yle alakalı çok net bir duruşumuz var. O da terörle arasına çizgi çekmediği sürece bizim siyasi anlamda yan yana gelebileceğimiz bir parti değildir. Ancak hukuk herkes için geçerlidir. Bütün bu görüşler bizim, yapılan bir hukuksuzluğa da meşru gözüyle bakmamız imkanını veya ihtimalini gündeme dahi getirmemektedir. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU