The Big Bang Theory tutarsızlığı: Alex Jensen'li sahnede Sheldon neden işten atılmadı?

The Big Bang Theory'nin efsanevi karakteri Sheldon Cooper, tuhaf hareketleriyle izleyicileri güldürse bunların bazıları fazlasıyla rahatsız edici görünüyordu

Jim Parsons, kısa süre önce dizi ekibinin yeniden bir araya gelebileceğini ima etmişti (CBS)

The Big Bang Theory'nin 6. sezonunda Jim Parsons'ın canlandırdığı Sheldon, gündelik işlerinde ona yardım etmesi için bir asistan tutmaya karar vermişti. İşi Margo Harshman'ın canlandırdığı doktora öğrencisi Alex almıştı, gerçi iş onun umduğunun aksine bilimsel araştırmadan çok Sheldon'ın getir götürünü halletmekle ilgiliydi. Öte yandan Sheldon Alex'i Leonard Hofstadter'la (Johnny Galecki) tanıştırdığında Alex'in dikkatinin işten uzaklaştığını söylesek abartmış olmayız, tabii bu Penny'nin (Kaley Cuoco) de hiç hoşuna gitmemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CBS seyircileri, her şeyden bihaber Leonard'a, Penny'le olan ilişkilerini bilmesine rağmen ısrarla asılan Alex'i ilgiyle izlemişti.

Gelgelelim Leonard, 6. sezonun 12. bölümünde Sheldon'la Giant Jenga oynarken Alex kendisini akşam yemeğine davet ettiğinde işin rengini nihayet anlamıştı.

Express'in haberine göre bunun ardından patronundan epey tuhaf ve son derece uygunsuz bir fırça yemişti ama bu olay aynı zamanda hikayede bir tutarsızlığa da yol açmıştı.

Sheldon Alex'i ev arkadaşından uzaklaşması konusunda uyarmak için ofisine çağırmış, "cinsel açıdan uygunsuzca yaklaştığını" iddia etmişti.

Alex durumu hiddetle inkar ederek patronuna şöyle demişti:

Ne? Ben kimseye cinsel açıdan yaklaşmaya çalışmadım!

Sheldon Alex'e müdafaaya geçmesi gerekmediğini söylemiş, ardından da eskiden babasının kendisine anlattığı açık saçık cinsellik içeren bir benzetmeyle onu şaşkına uğratmıştı.

Sohbeti Alex'e çoğalma güdüsünün "kölesi" olduğunu söyleyip ona cinsel yolla bulaşan hastalıklarla ilgili resimli bir kitap vererek sonlandırmıştı.

Alex'in çok öfkelendiğini ve bunun ardından İnsan Kaynakları'yla bir görüşmenin geldiğini söylemeye gerek yok.

Sheldon uygunsuz görüşmeyi tartışmak için İK'ya çağrılmış ama bu görüşme de planlandığı gibi gitmemişti.

İK temsilcisi Sheldon'a "iş yerinde söyleyemeyeceği" şeyler anlattığını söylemiş ve bunu tekrarlamaması konusunda onu uyarmıştı.

Gelgelelim Sheldon, kendini bütün kadınların köle olduğunu söyleyerek açıklayıp İK temsilcisinin de köle olduğunu yüzüne söyleyerek kendi bacağına bir kez daha sıkmıştı.

Sheldon sonunda cezalandırılmaktan kurtulmak için Leonard, Howard Wolowitz (Simon Helberg) ve Raj Koothrappali'nin (Kunal Nayyar) davranışlarını da söz konusu ederek onları da yakmıştı.

İkinci görüşmede sergilediği bu son derece uygunsuz davranışlar bile kontratının sonlandırılmasına neden olabilecekken uygunsuzluklar burada bitmedi.

Sheldon daha sonra İK'ya tekrar uğrayıp bölüme İk temsilcisiyle ilgili bir şikayette bulunmuş, bu da kadının adet döngüsüyle ilgili bir başka hadsiz soru sormasıyla sonuçlanmıştı.

 

 

Profesyonelliğe son derece aykırı bu üçüncü görüşme Sheldon'ın işten pekala çıkarılma ihtimalini daha da kuvvetlendirse de bir şekilde işini kaybetmedi.

Uygunsuz davranışlarıysa burada da bitmemiş, bölümün sonunda Alex'le bir vukuatı daha olmuştu.

Sheldon'ın davranışını geliştirmesi için online ders alma talimatı almasından sonra Alex patronuna karşı nihayet harekete geçildiğini görmekten memnun görünüyordu.

Gelgelelim Sheldon zamanının "çok değerli" olduğunu ve dersi onun yerine Alex'in tamamlaması gerektiğini söylemişti.

Bütün bunların asistanına yönelik yakışıksız tavrından kaynaklandığı göz önüne alındığında İK’yla bir başka görüşme yapılması beklenirdi.

Üst üste biriken bütün bu vukuatlarla da Sheldon üniversitedeki poziyonunu muhtemelen koruyamazdı, dolayısıyla burada bir senaryo tutarsızlığı var gibi görünüyor.

 

Independent Türkçe, Express

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU