MHP'li Ayhan: Türkiye Cumhuriyeti'nde siyaset PKK ve FETÖ üzerinden enfekte ediliyor, zehirleniyor

CHP'nin İYİ Parti'ye "emanet vekil" vermesini eleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Şimdi iki tane daha kuruldu, yakında başkaları da kurulur. 20-20 verdiği takdirde CHP'de milletvekili kalmaz" yorumunu yaptı

Emin Haluk Ayhan/ Fotoğraf: Twitter / @EminHalukAyhan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, partisinin Kars Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen il kongresinde konuştu.

MHP'nin güçlü bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk Milletinin geleceğine sahip çıkma gayretinde olduğunu ifade eden Ayhan, "emanet vekil" transferine ise tepki gösterdi.

Ayhan, CHP'nin iki yıl önce İYİ Parti'ye 15 "emanet milletvekili" göndermesini şu sözlerle eleştirdi:

Türkiye Cumhuriyeti'nde siyaset PKK ve FETÖ üzerinden enfekte ediliyor, zehirleniyor. Bazen zarf atıyorlar, bazen de başka şey yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, Türk siyasetinin Türkiye düşmanları tarafından zehirlenmesine müsaade etmemektir. CHP başka siyasi partilerin oluşması açısından milletvekilleri veriyor. Şimdi iki tane daha kuruldu, yakında başkaları da kurulur. 20-20 verdiği takdirde CHP'de milletvekili kalmaz. Bu milletvekilleri ağlayarak, isteyerek gider ama gidiş şekillerini şarta bağlamak lazım. Bunlar kurayla mı, genel başkanın talimatıyla mı, rotasyonla mı gidecek? Nasıl gidecek. Kendine güvenmeyen bir siyasi parti olur mu? İç kanama geçiriyorlar. Dolayısıyla meydana gelen olaylara baktığımızda bunları dikkate alarak politikalar geliştirmek lazım.

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile bazı siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı kongrede, mevcut İl Başkanı Tolga Adıgüzel tek aday oldu. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU