Cumhuriyet yazarı Bursalı: İktidar seçimlere yönelik bir ajanda oluşturdu

İktidarın seçimlere yönelik bir ajanda oluşturduğunu savunan Bursalı Kobani tutuklamaları için “Gündem değiştirmek değildir; bizzat gündem oluşturmak ve siyasal seçim-seçmen ve parti mühendisliği olayıdır” görüşünü paylaştı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, iktidarın seçimlere yönelik bir ajanda oluşturduğunu iddia ederek, bu ajandanın ilk maddelerinin yürürlüğe koyulduğunu ifade etti.

“Kobani tutuklamaları gündem değiştirmek değildir; bizzat gündem oluşturmak ve siyasal seçim-seçmen ve parti mühendisliği olayıdır; halk nezdinde bugün azınlığa düşen, yarın seçim olsa kaybedecek bir iktidarın seçmen tercihlerini etkilemek, karşısında oluşan muhalefet blokunu parçalamak ve buradan iktidarı için yarar çıkarmak amacına yöneliktir” değerlendirmesini yapan Bursalı, “İYİ Parti başlıca hedefleri. Millet İttifakı’nı dağıtmayı planlıyorlar. İYİ Parti’yi çökertme veya ittifaklarına katma girişimi var” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bursalı, “Müflis iktidarın HDP operasyonu, İYİ Parti, operasyon ajandası” başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

6 yıl sonra başlatılan “Kobani” operasyonuna değinen Bursalı, “Geçmişte yargılanmaların ve beraatların olduğu Kobani olaylarından sorumlu tutularak şimdi 82 kişinin gözaltına alınmasının anlamı nedir?” diye sordu.

Bursalı şöyle devam etti:

Tamamen siyasi operasyon olduğunun altını çizelim.
Türkiye, iktidarın siyasi operasyonlar ülkesi oldu. Başlıca silahı da yargı. Yargı ile defter dürüyor, sonuçta düremese bile siyasal büyük olaylar yaratıyor, bu yolla muhalefeti durmadan taciz edip düşmanlıklar, yeni cepheler oluşturuyor.
Özetle muhalefeti dağıtmaya yönelik operasyonların önemli bir aşamasındayız.
İktidar seçimlere yönelik bir ajanda oluşturdu.
Bu ajandanın ilk maddelerini yürürlüğe koydu. Bunu açıklayacağım, ama bir özet verirsek:
Kobani tutuklamaları gündem değiştirmek değildir; bizzat gündem oluşturmak ve siyasal seçim-seçmen ve parti mühendisliği olayıdır; halk nezdinde bugün azınlığa düşen, yarın seçim olsa kaybedecek bir iktidarın seçmen tercihlerini etkilemek, karşısında oluşan muhalefet blokunu parçalamak ve buradan iktidarı için yarar çıkarmak amacına yöneliktir.
Neyin peşindeler?
Soru bu. Yani ana hedef ne, kim?Başarısızlığın dibine vurmuş ve eline geçen ekonomik fırsatları har vurup harman savurmuş, tüm devlet olanaklarını adamlarına, şirketlerine peşkeş çekmiş, köprü-yol-hastane tüm yatırımlarını Türkiye’nin geleceği üzerine altından zor kalkınacak bir yük olarak bindirmiş bir iktidar, operasyonlarla kendine bir çıkış yolu açmaya çalışıyor.
İYİ Parti başlıca hedefleri. Millet İttifakı’nı dağıtmayı planlıyorlar. İYİ Parti’yi çökertme veya ittifaklarına katma girişimi var. Bu operasyon aslında Ayasofya açılışı ile başladı. RTE, İYİ Parti’yi yerli ve milli ilan etti! Hatta, parlamenter sisteme dönüş önerisinin Meclis’te tartışılabileceğini belirterek bir de sanal dal uzattı. Bahçeli yuvaya dön çağrısı yaptı...
HDP ile uzaktan da olsa İYİ Parti arasında sabah kahvaltısı diyaloğu, Millet İttifakı’na HDP’nin seçimlerde kendi çıkarları doğrultusunda gönüllü desteği (özellikle yerel seçimleri AKP’nin kaybetmesinde etkili oldu), İYİ Parti seçmenini partisinden uzaklaştırmayı gündeme getirdi.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU