Davutoğlu: Bir taraftan terörist Osman Öcalan'ı devletin televizyonuna çıkartacaksın, öbür taraftan seçilmiş belediye başkanlarını hapse atacaksın

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, HDP'li isimlerin gözaltına alınmasını eleştirdi. Davutoğlu, "Bu tutarsız tavır terör örgütünün ekmeğine yağ sürer" diye konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP'li isimlerin gözaltına alınmasını eleştirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Davutoğlu, "Bir taraftan sırf seçim kazanmak için kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalan’ı devletin televizyonuna çıkartacaksın, öbür taraftan seçilmiş belediye başkanlarını ve siyasileri terör suçlamasıyla hapse atacaksın. Esas bu tutarsız tavır terör örgütünün ekmeğine yağ sürer." ifadelerini kullandı.

"Millet isiz oylarıyla ülkeyi yönetin diye seçti"

"Tıpkı 1990'larda olduğu gibi yönetemedikçe, iradesini bürokrasiye, çıkar bloklarına, darbeci artıklarına teslim edenler gibi bunlar da yeni bir vesayet sistemi kuruyorlar" diyen Davutoğlu, "Millet isiz oylarıyla ülkeyi yönetin diye seçti. Siz ülkeyi garnizona çevirebileceğinizi mi zannediyorsunuz?" diye sordu.

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sevdikleri hakimler var, sevmedikleri de var. Sözlerini dinleyen, dediklerini harfiyen uygulayan, içeri at dediklerini atan, bırak dediklerini bırakan hakim ve savcılardan son derece memnunlar"

"Sabahları kalkınca aynı habelerleri alıyoruz. Acaba bugün kimlerin evine baskın yapıldı diye haberlerde bunları görüyoruz" diyen Davutoğlu, "Sebep 6 yıldır süren bir dava. Eğer varsa terör davası neden bunların milletvekili, belediye başkanı seçilmesine onay verdiniz" sözlerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014'te düzenlenen Kobani eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı vermişti.

Operasyonda aralarında Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Ayla Akat, Emine Ayna, Beyza Üstün, Alp Altınörs, Altan Tan, Gülfer Akkaya ve Ali Ürküt gözaltına alınmıştı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU