Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST 2020'de konuştu: Yapay zeka burada kök salacak

Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST 2020 etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yapay zekadan siber güvenliğe kadar her alanda çığır açacak yenilikler burada tohumlanacak, filiz bulacak, kök ve boy salacak" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST 2020'de konuştu / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Gaziantep'te düzenlenen Uzay ve Teknoloji Festivali "Teknofest 2020" etkinliklerine katıldı.

"Teknofest 2020 Ödül Töreni"nde konuşan Erdoğan, "Yapay zekadan siber güvenliğe kadar her alanda çığır açacak yenilikler burada tohumlanacak, filiz bulacak, kök ve boy salacak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Gençlerimiz vizyonlarıyla bu tohumları ulu çınarlara dönüştürecektir"

İHA alanında dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiklerini kaydeden Erdoğan, benzer başarıyı otomobil ve uçak arabalarda da yakalayacaklarını söyledi.

Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Erdoğan, "Gençlerimiz de inşallah 2053 ve 2071 vizyonlarıyla bu tohumları ulu çınarlara dönüştüreceklerdir. Sizlerin potansiyelini, azim ve kararlılığını ülkemizin en büyük avantajı olarak görüyoruz" diye konuştu.

"Birileri hâlâ milli teknoloji hamlemizi küçümsüyor"

Deneyap atölyelerinden Teknofest'e kadar tüm platformları bu potansiyeli destekleme amacıyla oluşturduklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
 

Buna karşılık ülkemizde hâlâ bazıları milli teknoloji hamlemizi küçümsediklerini, hatta ellerinden gelse yok etmeye niyetli olduklarını teessürle takip ediyoruz. Halbuki dünya büyük bir dijital devrim sürecinden geçiyor. Teknolojinin hızına yetişmek artık bir tercih değil, mecburiyet kaynağıdır.


"Değişimi yerli ve milli imkanlarla gerçekleştirmek şart"

Değişimi yerli ve milli imkanlarla gerçekleştirmenin şart olduğunu aktaran Erdoğan, "Türkiye'nin teknolojiyi tasarlayan, üreten, geliştiren bir ülke olması gerektiği konusundaki ısrarlarımızın ve gayretlerimizin arkasında bu hakikat ve tecrübe var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, festival alanında kurulan tanıtım stantlarını gezerek ürünlerini sergileyen katılımcılardan bilgi aldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU