DFB Genel Sekreteri Curtius'un Mesut Özil pişmanlığı: Önünde durmayı ve ona arka çıkmayı ihmal ettik

Almanya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Friedrich Curtius, Mesut Özil'e hayranlık duyduğunu belirterek, DFB'nin milli takımı bırakan Özil'in arkasında durmamasından dolayı üzgün olduğunu kaydetti

Mesut Özil / Fotoğraf: Reuters

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Genel Sekreteri Friedrich Curtius, Berlin'deki Almanya Uyum Vakfı'nda Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Curtius, Mesut Özil ile ilgili 2 yıl önce yaşananların tekrar gündeme getirilmesinden rahatsızlık duymadığını belirterek, kendisinin Mesut Özil'e hayranlık duyduğunu aktardı.

Özil'in 2014'te dünya şampiyonu olan Alman Milli Takımı'nda takımda yer aldığını hatırlatan Curtius, şu ifadeleri kullandı:

Mesut Özil, Alman formasıyla büyük bir tarih yazan oyuncudur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ona arka çıkmayı ihmal ettik"

Yıldız oyuncunun milli takımdan ayrılmasına sebep olan koşullardan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Curtius, şöyle konuştu:

DFB olarak daha erkenden oyuncunun önünde durmayı ve ona arka çıkmayı ihmal ettiğimizi de açık bir şekilde söyleyebilirim. Özellikle de yaşanan bu tartışmada anlayışsızlığın nefrete dönüştüğü bir dönemde.

Curtius, o dönemde DFB'nin Özil'in arkasında durmamasından dolayı üzgün olduğunu kaydetti.

"Irkçılığa karşı kararlılıkla mücadele edilmesi lazım"

Curtius, ülkede futbolda yaşanan ırkçılık ve ayrımcılık olaylarına ilişkin soruları ise şöyle yanıtladı:

Toplumumuzda ve özellikle futbolda ırkçılığın yeri yoktur. Her türlü ırkçı davranışa her zaman kırmızı kart verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Irkçılığa karşı kararlılıkla mücadele edilmesi lazım.

 

Gündoğan-Özil-Erdoğan-Cenk-Reuters.jpg
İlkay Gündoğan - Mesut Özil - Recep Tayyip Erdoğan - Cenk Tosun / Fotoğraf: Reuters

 

Ne olmuştu?

Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın yanı sıra Premier Lig'de oynayan Türk futbolcu Cenk Tosun, 2018'in Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişti. 

Bu fotoğrafın ardından Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a linç kampanyasına varan ırkçı saldırılar yapılmıştı. 

Eleştirilerin odağındaki Mesut Özil, daha sonra ırkçı ve ayrımcı saldırılar sebebiyle Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU