İYİ Partili Ümit Özdağ: İnsanlar bombalandıkları için Türkiye'ye kaçmıyor, Türkiye'ye kaçmaları için bombalanıyorlar

Suriyelilerin yaşadığı bireysel trajedilere üzüldüğünü belirten İYİ Parti İstanbul Milletvekili Özdağ, karşı çıktığı durumun 'demografik yapının Türkler aleyhine değiştirilip, ülkenin parçalanması ve Kürdistan'a toprak katılması' projesi olduğunu söylüyor

Kolaj: Independent Türkçe

Dönem dönem Suriyeliler ile ilgili sözleri çok tartışılan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bugün Twitter'dan yaptığı "Suriye'nin kuzeyinde kurulan PKK'istan'a Türkiye'nin müdahale etmeyeceğini ABD açıkladı, Ankara açıklamayı kabul etti. Suriye bölünüyor. Sırada İran var.Iran'ı sınır bölgesinde demografik yapısı bozulmuş,iç savaş için olgunlaşan Türkiye izleyecek" paylaşımıyla bir kez daha gündemde.

"Büyük Kürdistan projesi, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez güncellendi"

Bu sözlere ilişkin görüş almak için ulaştığımız Özdağ, 1960'lı yıllardan itibaren Ortadoğu'da İsrail'in güvenliğini sağlamak ve Arap ülkelerinin İsrail dışında bir düşman oluşturmak amacıyla bir "Büyük Kürdistan" projesinin oluşturulduğunu ve söz konusu projenin Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez güncellendiğini savundu.

"İnsanlar bombalandıkları için Türkiye'ye kaçmıyor, Türkiye'ye kaçmaları için bombalanıyorlar"

Öncelikle Irak'ın kuzeyinde Barzani güçlerinin desteklendiğini ve bu sürecin 1990'da Körfez Savaşı'yla Suriye'nin kuzeyinde fiili olarak bir Kürt devletinin yerleştirilmesiyle sonuçlandığını belirten Özdağ, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Daha sonra 11 Eylül'ü bahane eden ABD, Irak'ı işgal etti ve buranın kuzeyinde federe devlet olarak bir Kürdistan kurdu. Sıra 2011'den itibaren Suriye'nin kuzeyine PKK denetiminde bir Kürdistan yerleştirmek. Bunun yapılabilmesi için de bir etnik temizlik yapılıyor. Suriye'den Türkiye'ye IŞİD, PKK bilinçli bir temizlikle insanları (Suriyelileri) sürüyorlar. Tabii ki Esad yönetiminden kaçanlar da Türkiye'ye geliyor. Ama insanlar bombalandıkları için Türkiye'ye kaçmıyor, insanlar Türkiye'ye kaçmaları için bombalanıyorlar.

"İran'dan sonra sıra Türkiye'ye gelecek"

Özdağ, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin, "Suriye'de bir PKK'İstan'ın oluşmasını, İran'da PJAK üzerinden bir ataklanma süreci izleyecek ve sonra da sıra Türkiye'ye gelecek" ifadelerini kullandı. 

"Demografik yapı, büyük bir hızla Türkler aleyhine değişiyor"

Demografik yapıya da değinen İYİ Partili Özdağ, Mersin'den başlayıp Şanlıurfa'ya kadar olan coğrafyadaki demografik yapının büyük bir hızla Türkler'in aleyhine değiştiğini savundu.

"İç savaş sosyolojisi oluşturulmaya çalışılıyor"

Gaziantep örneğini vererek, 20 sene sonra buradaki nüfusun yüzde 38'ini Suriyelilerin oluşturacağını savunan Özdağ, bu bölgede (Mersin'den Şanlıurfa'ya) iç savaş sosyolojisi oluşturulmaya çalışıldığını da öne sürdü. 

"Bu topraklarda bir iç savaşa sürükleniyoruz"

Ümit Özdağ, Türkiye'nin iç savaşa sürüklenerek Kürdistan'a toprak katılmasının hedeflendiğini ifade etti:

Türkiye bir iç savaşa sürüklendikten sonra, Kürdistan'a buradan da toprak katmak amaçlanıyor. Bu topraklarda bir iç savaşa sürükleniyoruz. Bu emperyalist bir proje. Biz bu insanları, Türkiye'nin dostları olarak, ülkelerine geri yollayacakları bir politika izlemeli, annelerinin, dedelerinin mezarının olduğu topraklara götürmeliyiz.

"Suriye'nin kuzeyinde kurulan PKK'istan'a Türkiye'nin müdahale etmeyeceğini ABD açıkladı, Ankara açıklamayı kabul etti" şeklindeki ifadesini de sorduğumuz Ümit Özdağ, şuan için bu konuda bir şey söylemeyeceğini belirtti.

"Suriyelilere karşı değilim"

Son olarak Suriyelilere karşı olmadığını, kendisinin de Suriyeli dostları bulunduğunu belirten Özdağ, sözlerini "Ben de insanım, bireysel trajedilere ben de çok üzülüyorum. Ama emperyalist bir projeye de dur demek şart!" ifadeleriyle sürdürdü.

Ne olmuştu?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bugün Twitter'dan yaptığı bir paylaşımda "Suriye'nin kuzeyinde kurulan PKK'istan'a Türkiye'nin müdahale etmeyeceğini ABD açıkladı, Ankara açıklamayı kabul etti. Suriye bölünüyor. Sırada İran var.Iran'ı sınır bölgesinde demografik yapısı bozulmuş,iç savaş için olgunlaşan Türkiye izleyecek" ifadelerini kullanmıştı.

 

  

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU